EVSILFVER

2010-11-25
18:30:28

Tonårsalkoholist
Så ligger du uppe klockan tre en fredagsnatt utan en enda droppe alkohol i blodet.
Huvudet är helt klart och det blir inga pinsamma facebook-statusar eller fyllesms till honom vars nummer du lovat dig själv att ta bort men ändå har kvar.
För fan, tänk om du verkligen skulle behöva det någon gång. Varför det nu skulle vara.
Och tankarna flyger inte lika lätt förbi utan fastnar i huvudet, trasslar in sig och gör sig större än de egentligen är. Och de handlar inte om vem som blev fullast ikväll eller hur du bäst undviker mamma morgonen därpå, dels för att hon inte ska märka hur bakis du är, och dels för att hon på något magiskt jävla sätt kan läsa av hela dig bara genom att se dig i ögonen.

Nej. För du är helt nykter och fullt medveten om allt.
Låtarna som spelas på radion får dig inte att vilja dansa och du har inte något som helst behov av att ringa upp någon, vem som helst i kontaktlistan, för att bara babbla på om allt och ingenting. Nej nej, för du är nykter och fullt medveten om att det är för sent för sånt. Personen du ringde skulle antagligen bli sur.

Och imorgon kommer din kudde inte att vara svart av mascara och dina ögon kommer inte vara sotiga, för du har tvättat bort allt smink. Och din andedräkt kommer inte stinka, för du har borstat tänderna väldigt noga. Och du kommer inte vakna helt svettig i dina kläder och din BH kommer inte att skava för du har tagit av dig allt och hängt det prydligt på en stol bredvid skrivbordet.
Du är nykter och fullt medveten.

Imorgon kommer du vakna upp utan att må illa. Du kommer få i dig frukost. Du kommer inte att tänka på hur galen gårkvällen var eller hur kul du hade. Hur enkelt allt var och hur skönt det var att glömma för en stund.

För du var nykter och alldeles för medveten.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: