EVSILFVER

2011-04-27
21:42:43

Dagens språkläxa!
Hej kära ni.

Som ni kanske vet så avskyr jag särskrivningar över hela mitt hjärta. Personligen så förstår jag inte hur svårt det kan vara att veta när ord ska skrivas ihop och när de inte ska göra det, men sen får det ju inte glömmas att jag är en extrem språkpolis.
Om sanningen ska fram så tänker jag till och med på hur folk pratar. Om de t ex säger "han var länge än mig" så rättar mitt huvud automatiskt det till "han var längre än jag". Om någon säger "jag åkte till han" rättar mitt huvud det till "jag åkte till honom", eller om någon kanske säger "jag åt mer än henne" rättar huvudet det till "jag åt mer än hon". Det kanske låter jobbigt... och det är det också. Eller, lite i alla fall. Det släpper ju liksom aldrig utan finns där hela tiden.
Jag brukar dock inte rätta folk, det gör jag bara om felet är extremt eller om jag känner för att reta någon lite.

...Anyhow! Nu kom jag nästan ifrån ämnet lite.

Visst att särskrivningar är jättejobbiga, men vad som är minst lika jobbigt är när folk tror att de är duktiga och skriver "iallafall" och "iochförsig" (eller till och med "ioförsig"), eller "tillochmed". Dessa skrivs inte ihop.

Hähä. Puss på er och förlåt för att jag är världens största tönt.

OCH JAG ÖVERDRIVER NÄR JAG SÄGER ATT JAG HATAR MÄNNISKOR SOM INTE KAN STAVA. JAG HATAR DEM BARA OM JAG INTE KÄNNER DEM ELLER OM DE VERKAR OTREVLIGA ELLER DRYGA (OCH INTE KAN STAVA). HEJDÅ!


2011-04-27
19:40:30

Puss

2011-04-27
16:32:58

En väldigt jobbig grej med att dåligt självförtroende.
Jag hatar mitt dåliga självförtroende.

Jag klarar inte att folk tar kort på mig, eller i alla fall inte om de sedan lägger upp dem på facebook eller visar dem för andra. Jag säger detta om och om igen till mina kompisar men jag tror inte riktigt de förstår hur jobbigt jag faktiskt tycker att det är. De säger att de lovar men sedan hittar jag mig själv på bilder ändå, och deras försvar är "men du var ju jättesöt på den bilden" eller liknande. Jag vet att de inte menar illa, det är bara det att jag själv tycker att jag är skitful (jo, det tycker jag visst) så det blir så jävla jobbigt och eftersom de själva inte har det problemet så förstår de mig inte. Jag undviker till och med speglar så mycket det går. Att se mig själv på kort är bland det värsta jag vet.
Blev mobbad hela låg- och mellanstadiet för olika saker och jag tror säkert att det har med det att göra. Sorgligt men sant.

Mina nära vänner får gärna ta kort eller filma mig om jag vet att det bara är de som ser dem, men med detta jävla facebook så blir det ju nästan alltid att det åker ut där i alla fall.

Ibland får jag panikattacker när jag hittar bilder på mig. Detta skulle jag aldrig kunna säga till mina kompisar för då skulle jag bara få höra att jag är löjlig. Önskar verkligen att folk kunde förstå att mitt självförtroende INTE blir bättre av att folk säger "nej, du är jättesöt" och struntar i vad jag säger, även om de faktiskt menar det.

Nu är Elias skitsur på mig för att jag inte vill att han ska bli vän med mina kompisar på facebook eftersom det, trots det jag sagt, finns bilder på mig där. Känner mig jättelöjlig men vafan, jag mår ju verkligen dåligt av det.


Undrar om jag någonsin kommer ur det här.

2011-04-27
12:54:03

Vad hände med Emma?
I morse, mellan alla snabba tillvaknanden pga värmen, låg jag och tänkte lite på mig själv och mitt liv. Och sorligt nog känns det som att hela jag har... försämrats på något vis. Jag är inte lika rolig längre, jag fotar inte lika bra, jag skriver inte bra, jag är inte lika bra på teater osv. Det är svinjobbigt och jag mår skitdåligt över det.

Fan.

2011-04-26
22:34:23

Sexigaste paret! (Efter mig och Elias då.)
En bakfull Malin och Emma sitter och asgarvat åt detta klipp.

Springstilen... <3

2011-04-26
18:27:41

Nuså.

2011-04-26
00:12:38

.
tycker det är fint med skrivarryck mitt i natten. tycker det är mindre fint när jag inser var det handlar om.

2011-04-25
14:15:17

Photoshop skillZzz - Kissie haz it
JA, jag skäms över att säga det men det händer faktiskt att jag går in på Kissies blogg. Dock är det bara för att jag tycker det är så jävla roligt att titta på hennes fruktansvärt dåligt photoshopade bilder och pika henne för hennes urdåliga grammatik.

Nu har hon visst ny design och header. Den var väl fin, eller vad tycker ni? Och titta bara hur vackert och välgjort hennes kinder är indragna. Mumma.

Jag förstår egentligen inte hur hon orkar hålla på, och jag förstår inte hur folk faktiskt kan ha henne som förebild. Tjejen har ju verkligen ingenting bakom pannbenet?
Ah well. Skratta åt henne kan man ju alltid göra.2011-04-25
14:09:09

Jag tror mitt hjärta blöder
Ååh, till alla er som har Spotify premium: kolla in specialsläppet av Veronica Maggios nya skiva "Satan i gatan". Så jävla bra att jag nästan dör!


2011-04-23
17:03:44

Lite om Berlinresan (mer kanske kommer)

 


"Jaaaag är en snopp, är en snopp, är en snopp
jaaaag är en snopp, är en snopp just nu"

Ja, här ser ni hur mogna jag och pappa är. Detta skrattade vi åt och gick och sjöng på hela helgen.

 

 

Detta skrattade JAG åt hur länge som helst åt. Pappa och jag sitter på en resturang och har precis ätit middag när jag ser hur han gör någon konstig rörelse med handen. Jag frågar vad sjutton han håller på med och han förklarar att det är så han gör när han vill visa för kyparn att han vill betala. Jag fattar inte symboliken alls! Började asgarva.

 

2011-04-21
09:59:38

Jävla illamående
Btw, jag har börjat få morgonillamående och det suger. Jag får inte i mig någon frukost alls utan går halva dagen och blir sedan skithungrig till lunch.

2011-04-21
09:58:25

Gårdagens fina händelser
Igår var en fin dag. Först blev det Ullared med Mandy, (B)Olivia och Therese. Köpte massa grejer till min 18-årsfest som är idag. Chips, dricka, drinkmixar, godis och partyartiklar i mängder - här ska festas!
Utöver det köpte jag ansiktsmask, hårinpackning, lösnaglar, fickspegel, deo och rengöringsdukar till datorn/TV:n/mobilen.
Det var första gången jag var där och jag gick vilse så fort jag kände för att gå runt lite själv och titta. Vet inte hur många gånger jag fick ringa Olivia så att hon kunde guida mig genom det gigantiska varuhuset.

Olivia är världssämst på att göra ingenting, som hon själv sa igår. Så fort det blev tyst i bilen på väg hem så började hon trumma på låren, sjunga gamla barnsånger eller skrika hej och vinka till olika sortes föremål som vi passerade. Jag är dock nästan likadan, måste alltid ha saker att pilla med - även när jag faktiskt sitter och pratar med folk eller tittar på TV.

Direkt efter hemkomsten till Jönköping så hämtade mamma upp mig och Rookiereportern Linnéa för ett jobb som skulle utföras. Det handlar om Erurostop, mer än så säger jag inte. Ni får helt enkelt titta upp det i JP själva!

När det jobbet var gjort stack jag hem och turbofixade mig färdig för mitt livs första utgång (...i Sverige, som sagt). Jag, Amanda, Olivia och David stack till Bongo bar och chillade järnet. Mycket härligt! Jag drack tre stycken dagens shot och den tjejigaste drinken av dem alla: Cosmopolitan. Väldigt Sex and The City. Förutom de tre shotsen kanske.
Träffade massor av folk jag kände som kom fram och sa grattis, bland annat två klasskompisar. Känns så jäffla gött att verkligen vara en i gänget, haha.
Vi tio började vi röra oss ifrån Bongo och mitt fina sällskap gick och åt kebab och hamburgare på Time Out, medan jag åkte hem och klämde i mig tre grova mackor. Fan så hungrig jag var.

2011-04-19
22:52:57

"Emma Silfver, 18 år". Fan så fint det lägger sig på tungan!
18 år. Ja. Åh. Det känns underbart. Jag har peppat denna dag jag vet inte hur länge! De flesta utav mina kompisar är 19 eller äldre och jag har känt mig så liten och efter som inte har fått ta körkort eller gå ut på krogen. För många har det varit en självklarhet att försöka ta sig in på annat vis, exempelvis låna någons leg eller helt enkelt sminka upp sig till tusen och hoppas på att se ut som 20 så att man slipper visa leg över huvud taget. Well, jag har inte ingått i någon utav dessa grupper. Har faktiskt inte känt något speciellt behov av utgång - förutom när man sitter hemma själv en lördag för att alla ens kompisar är ute och festar.

Men nuså! Nu jävlar, Jönköping City är inte säkert med mig i farten!

Klockan åtta i morse blev jag väckt med frukost på sängen och en massa paket. Anledningen till att det blev så tidigt när jag faktiskt har lov är att pappa ville hinna fira mig innan han stack i väg till jobbet. Algot var, som vid varje födelsedagsfirande, med upp på rummet för att fira. Han hoppade till och med upp på sängen och började gosa med mig....

....Fast nä. Enda anledningen till att han följde med upp på rummet och hoppade upp i min säng var skinksmörgåsen som låg på sängbrickan. Han släppte den inte med blicken en sekund. All födelsedagsglädje gjorde mig givmild och jag lät honom tillslut få den gyllene skinkan.Jag fick - till min stora förtjusning - en iPhone 4 av min käre morfar (som bor i Halmstad och inte kan fira mig). En lacosteparfym, en bok: "Cirkeln" och smycken. Sedan åkte jag och mami ned på stan och jag fick ett par skor, en klippning, kläder och lite till smycken.
Underbart!

Imorgon blir det Ullared med Mandy och Olivia, sedan lite jobb, och efter det *trumvirvel* min utgångsdebut (i Svergie)!

2011-04-18
23:40:04

Fin grillning med fint folk på en fin strand i fint väder


Johan med ciggarillen ("den häftiga cigaretten") i högsta hugg.

 

Älskade, älskade Martina.

 

Fina Amanda.


och om en halvtimme blir jag 18.

2011-04-18
16:17:48

Jaja, SÅ synd är det inte om honom.
Såhär fruktansvärt ynklig kan man se ut efter en påtvingad dusch av matte.
(Efter att kameran åkte fram skärpte han dock till sig lite.)


2011-04-15
08:10:03

If I had a boat I would sail to you, hold you in my arms, ask you to be true
Herregud! Jag har helt glömt att lägga in det som på det senaste har blivit min nya favoritlåt (förutom Lazarus).
"If I had a boat" är verkligen en låt jag inte kan få nog av. Den är så jävla fin, och den är perfekt att somna till så självklart ligger den i min lista "Nattmusik".
Ni måste lyssna på hela! Fyfan vad jag ryser när refrängen kommer igång. Åh åh åh.


Hittade ingen bra version av den på youtube, så här har ni spotifylänken:

James Vincent McMorrow – If I Had a Boat

2011-04-15
08:04:53

(och kommentera fina grejer medan jag är borta)
Nu bär det av till Berlin!
Hoppas verkligen det är fint väder där borta, det skulle vara så skönt med lite vår. Nu när det äntligen börjar bli det här känns det inte så kul om jag skulle åka ifrån det.
Tar i alla fall med mig systemkameran och hoppas på lite fina bilder! Har för övrigt äntligen en köpare på kameran, yay! Så fort den säljs satsar jag på en najsig proffskamera, hoho.Ta hand om Sverige åt mig så länge!
Och snälla se till så att det är vår när jag kommer tillbaka (måndag).
Dagen efter fyller jag nämligen 18.

Åh gud, känn peppen

2011-04-14
11:35:10

Någon som har tips på vad man kan göra i Berlin? Lite "DETTA FÅR INTE MISSAS"-saker
Hej hallå

Hemma idag igen, kanske fast jag inte behöver. Jag mår bättre idag förutom hostan och den rossliga halsen. Ställde faktiskt klockan på sju idag men kom inte upp, mådde jättedåligt när jag vaknade men nu inser jag att hade jag bara gått upp hade det nog gått över rätt snabbt med en alvedon eller två.
Suck.

Jaja. Imorgon blir det Berlin med pappa! Fem över elva lyfter vi från Axamos flygplats. Väldigt skönt att flyga härifrån Jönköping och slippa åka flera timmar bil till Göteborg eller Stockholm!
Jag har dock glömt bort att kolla upp vad jag vill göra, haha. Jäklars. Får göra det nu direkt efter detta inlägget.

Halv två ska jag släpa mig ned till kulturskolan för att se på genrepet av Singoalla! Ska bli väldigt roligt! Genrepet var egentligen inte för allmänheten men de har bara officiella föreställningar då jag är i Berlin, och jag vill verkligen se den så jag lyckades flirta in mig hos Eva som sa att jag kunde komma idag istället.

Efter det får jag ströva omkring på stan i en timme innan det är dags för jobbmöte på Rookie. Vi ska ta bylinebilder idag. USCH. Jag hatar det här. Att vara med på kort och dessutom synas i tidningen. Men vad gör man?

2011-04-13
16:39:21

Uttråkad och leker med gamla bilder
Med små enkla knep kan man få en tråkig bild att bli lite spännande i alla fall.

Före:
Efter:

2011-04-13
00:49:18

You're all good there isJag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig

2011-04-12
22:39:07

Som min vän Markus sa:


Hela världen är så underbar
om man är korkad, tom och glad.

2011-04-12
19:51:52

Efter en lång dag på Zoo

2011-04-12
17:13:28

Full fokus

2011-04-12
14:03:55

En vecka kvar!
På fredag åker jag och papi till Berlin och jag börjar bli sjuk. Jag visste det. Jakob har varit sjuk i en vecka nu och som ni säkert redan vet så är mitt immunförsvar åt helvete, så det går aldrig att EN i familjen blir sjuk utan att jag också blir det. Jag bara hoppas att jag inte får massa feber osv.. fyfan.
Nu ska jag i alla fall ta det riktigt lugnt. Inte träna, och sova mycket. Har ju en tendens till att ge mig ut och springa när även om jag börjar känna mig krasslig för att jag tänker att "det är säkert ingen fara", och jag somnar alltid alldeles för sent på vardagsnätterna så det blir inte mycket sömn.

Igår släckte jag lamporna vid tjugo över tio och det är nog rekordtidigt för att vara jag. Vaknade tolv timmar senare, men var ändå så jävla trött och jag hade jätteont i huvudet så jag la mig och sov tre timmar till.
Senare idag ska jag åka ned till stan och fota till en enkät (jag fick jobbet på Rookie, yay!). Det lär ju inte ta så jättelång tid så det ska nog gå bra.


Hade för övrigt en jävligt knäpp dröm i natt, men den berättar jag om sen, heh.

2011-04-11
02:13:21

Det är tusen grader kallt


Anton Kristiansson är så jävla bra. Nu ÄNTLIGEN har folk börjat få upp ögonen för honom. Här under hittar ni spotifylänken till hans debutalbum (yay!)

http://open.spotify.com/album/05q5NoeSAFQjIETUWVVoiq

Personliga favoriterna är: Lilla London, Atomvinter, Du Är Knark & Tänk På Döden


Btw
Ni kan aldrig gissa vad jag och Lovisa gör just nu, fniss.

2011-04-08
18:06:42

Ge. Mig. Sommar.2011-04-08
09:58:30

When you were young cover
Ni har säkert redan sett den här, men jag lägger upp den ändå. Killen är så sjukt bra, får inte nog! Synd bara att han ser så himla nervös ut, haha. Aw.

2011-04-08
00:54:12

Natthumor!

2011-04-07
23:18:24

Varning för oproffisionella foton!11111!!!

Idag när jag städade rummet kommer min älskade rufstufs in i mitt rum och hoppar upp i min säng (okej, jag erkänner, först tänkte han lägga sig på golvet men jag sa att han kunde hoppa upp i sängen och då gjorde han det). Sedan låg han där och tittade på mig när jag städade. Till slut fick han väl dåligt samvete för han bestämde sig helt plötsligt för att hjälpa mig, så han hoppade ned på golvet och började plocka upp saker som inte skulle ligga där, t ex nagelfilar och hårsnoddar. Åh, älskade fisehund vad du är fin.

För övrigt har det varit en rätt bra dag faktiskt. Jag har mått bra större delen av dagen om man bortser från den fruktansvärda huvudvärken jag har haft och min otroliga trötthet. Alla verkar må likadant och om jag inte minns fel är det rätt vanligt vid den här tiden på året.
Skoldagen började med teater, och idag började vi lära oss lite om clownkonst (typ). Vi fick göra massa simpla men hysteriskt roliga övningar. T ex denna: Alla personer ställer sig i en stor ring förutom en person som går runt, helt vanligt, i mitten. Sedan ska en efter en av de andra personerna börja följa efter mittenpersonen, men välja en viss sak i mittenpersonens gång som de ska överdriva väldigt mycket.
Got it?
Det kanske inte låter så roligt men fyfan vad vi skrattade! Fast det var ju lite av en ego killer kan jag ju säga, hahaha. Men lite självdistans får man ha! Dessutom så är ju meningen att man ska överdriva som fan så man ska ju inte ta åt sig för mycket.

Efter skolan träffade jag mami lite snabbt, och direkt efter det träffade jag Jens och Moa. Det var meningen att jag skulle fota Moa i studion idag men jag hade sån jävla huvudvärk så jag hade ingen större lust att låsa in mig i ett kokhett rum utan luftkonditionering.
Så istället gick vi till Hemmakväll och köpte godis, sedan stack vi till en lekpark och tog några ytterst smickrande bilder! På vägen dit träffade vi älskade Martina (a.k.a Göran) och hon bestämde sig kort och gott för att strunta i sin sista lektion och hängde med oss istället.

 

 

 

Jens tar till sin snygg-pose.

 

 

 

 

Cucumber goes where? Hehehe.

 

 

 

Uppgift: Försöka lite för mycket.
Betyg: Godkänd.

 

 

Betyg: Klart godkänd.

 

 

 

Här flyttade Jens in och öppnade sin egna en kiosk.

 

 

 


I Jens kiosk kan man köpa cigg, solglasögon och tuggummi. Allt som behövs!

 

 

 

Någon form utav Titanic, starring: två mongolider

 

 


 

Först tittar man på hur gulligt Jens är här. Sedan tittar man på hans spegelbild i tunneln.

 

 

 

 

Vi ville ändå avsluta lekparksvistelsens lustigheter med några seriösa bild på alla tre!

 

 

 

 

Efter denna gick vi hem till Moa och hon visade oss hennes väldigt fina studentklänning/tunika. Underbart fin!

Och Moa är så himla vacker.

 

 

 

Martina ville att jag skulle ta en fin bild på henne. Det gick sådär.

 


Jens och Göran dansade runt som två mongon. Lägg märke till Görans min här.

 

 

 

 

Till slut blev det lite FÖR vilt, Jens höll på att riva ned lampan. Göran var lika glad ändå.

 

 

2011-04-06
20:59:58

Jodå, det är faktiskt samma hund.

Med päls:


Utan päls:

2011-04-06
19:47:39

Älskade vår.
Gav mig ut och sprang för någon timme sedan och märkte till min förtjusning att det var varmt ute. Hela 12 grader! Våren är här! Hoppas bara att den är här för att stanna, jag är så trött på vinter, kyla, snö och blask att jag kan dö. Usch. Är ingen vinterperson alls. Önskar att jag var jätterik, då skulle jag resa utomlands varje vinter.

Skulle dock gärna hoppa till sommaren direkt. Sommar och sommarlov.
Men först: Berlinresa med pappa, 18 år och premiär med "Dra åt skogen!".

2011-04-05
23:20:43

Friday Lyrics Analyzed with Rebecca Black
Slår vad om att de flesta av er har hört Rebecca Blacks låt Friday och antagligen också sett musikvideon. Jag var väl aldrig en av de som avskydde henne som människa (lustigt nog är det ju folk som gör det) men jag tyckte verkligen att låten var skrattretande och kunde inte i mitt liv förstå varför någon ville producerar en sådan låt.

Däremot blir jag så jävla förbannad på allt avskyvärt folk som går på henne personligen; kallar henne ful och äcklig, säger att de önskar att hon får en ätstörning så att hon blir smal och därav sötare... vad i helvete? Jag blir så jävla arg på mänskligheten ibland att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Äckliga, äckliga människor.

Anyhow, efter att ha sett den här filmen så älskar jag henne! Fyfan vad härligt att människan kan stå upp mot alla idioter som kallar henne ful och äcklig bara för att de inte gillar hennes musik.
Your song suck but gurl you got my respect.
2011-04-03
15:42:16

En tripp till Ica och jag köper med stor sannolikhet något av detta:
Vicks med honungssmak
Så goda att jag får lite orgasm efter varje tablett. Svårt att sluta äta dem när man väl har börjat!


Proviva med smak av hallon, blåbär och citron
Okej - det finns fanimej inget godare i juiceväg. Söt men ändå syrlig - helt perfekt. Mumma!

Näst godast (eller på delad förstaplats) på juicehyllan är Brämhult Jordgubb/Lime.
Det vattnas i munnen redan när jag tänker på det, haha. Väldigt god att göra drinkar på också.

Vita majsbollar
Plockas alltid i godispåsen. Älskar vit choklad och de här är jättegoda, mmhmmm.Bonaqua päron
Smakar nästan lite cider,
men är egentligen bara kolsyrat vatten med päronsmak (utan socker).
Otroligt god!

2011-04-02
01:31:19

tackjag blir så glad när jag får höra att folk berörs av mina texter
det är så himla fint


tack
ni inspirerar mig