EVSILFVER

2011-08-31
21:18:39

Jag vet att du vill peta in min piercing.
Idag har vi fått säga vilka roller vi vill ha. Jag är spänd.

Mer än så får jag inte skriva, för då får jag smisk av mina klasskamrater.



Har i alla fall lekt med Hanna idag. Vi försökte göra en film med Algot och Wiggo som huvudrollsinnehavare, men det gick inte så bra. De var helt förvirrade och gjorde fel hela tiden. Dessutom fattade varken jag eller Hanna hur videoprogrammet fungerade. MEN VI HAR INTE GETT UPP! Någon gång SKA en film göras, och den ska vara SKITKUL!

Also: Lovisa är nu i Turkiet och partar rumpan av sig. Miss her already! Dagen innan hon kommer hem så åker jag till Budapest med mitt fina gäng, så jag och Lovisa ses inte på två veckor. :(


ÄNNU mer also:
Fick se världens bästa film/låt på Arbetsmiljö- och säkerhetslektionen idag. Ska lära mig HELA!

2011-08-30
18:14:17

Aug. 30, 2011
Idag har jag haft en riktig fuldag. Usch. Var och skulle kolla lite kläder med mamma men det gick knappt, blev ledsen så fort jag såg mig i spegeln, haha. Vad jag hatar såna dagar!
Köpte i vilket fall EN ny tröja, men det var ingen festtröja som det egentligen var tänkt att jag skulle köpa, utan en mysig och höstig oversize-tröja från Bik Bok. Får se om jag hittar den på hemsidan så kanske ni kan få se vilken det var.

Nu ska jag lägga mig och läsa manus, sedan orkar jag förhoppningsvis springa idag också!

2011-08-30
06:52:38

Print screena er skärm så att jag kan fixa felen?
Nu borde nog den nya designen ha uppdaterats, och som många av er säkert ser så är det lite fel i del. De felen syns inte alla på min dator, så det skulle vara superschysst av er att ta en print screen av hur det ser ut i er dator och sedan skicka det/länka den på bloggen till mig! Ni kan t ex lägga upp bilden här: tinypic.se.

2011-08-29
10:09:58

Sur pudel.
Är så jävla sur just nu. Gick upp kvart över sju idag, alltså ännu tidigare än vad jag egentligen behöver, för att få skjuts med mamma till skolan. Min lektion börjar inte förrän nio men kvart över åtta var jag i skolan. Satt ensam vid estetbordet och myste. Drack kaffe och lyssnade på Navid Modiri & Gudarna. Helt okej faktiskt. En tvåa som ska gå samma kurs som jag kom dit och joinade mig. Tio i nio undrade vi var sjutton alla var någonstans. Klockan nio, när lektionen skulle börjat, kommer en annan tvåa och säger att läraren vi ska ha är på begravning och att denna veckas lektion är inställd.

Min nästa lektion börjar
fem
över
ett.

Jag hade kunnat sova till klockan elva. FYRA jävla timmar extra.
Jag började överväga självmord men lyckades komma på andra tankar innan planen sattes i verket. Istället åkte jag hem och nu sitter jag här och spelar in tråkiga videoinlägg som inte kommer att komma ut på bloggen just därför att de är så tråkiga.
Ni får en bild istället.

Så här ser det ut när jag inte plattar mitt hår:

 

2011-08-28
22:27:50

Jag älskar Katla.

2011-08-28
17:58:47

Fråga mig inte var jag kommer ifrån, fråga mig var jag är
Hade helt missat att Navid Modiri & Gudarna hade släppt inte bara ett utan två nya album. Lyssnade igenom båda lite nu och tycker verkligen att de är värt er uppmärksamhet en minut eller två.

Du hittar dem på spotify här (Dags för slagsmål!) och här (Många mil att gå).





2011-08-28
16:48:20

Imma set the sky on fire







2011-08-28
01:50:38

Jag har börjat känna mig snygg.

2011-08-28
01:40:16

Burnt Out Punks
Nu har jag fixat och trixat med massa bilder som ska in i JP på måndag. Har varit i Huskvarna och fotat gruppen Burnt Out Punks (se bilder nedan), sedan har jag varit på Karlssons och fotat lite salsadansande människor. Det är 20-årsgräns på Karlssons, så det var jättenära att jag och min lika gamla reporter (Alice) inte kunde göra reportaget alls. Vakten var skitdryg och vägrade släppa in oss, trots att jag bar på min jätteryggsäck med kameragrejer och Alice som hade sitt block och sin penna. Alltså, vad fan tror de? Att vi skulle använda det som en lögn för att få komma in? Come on. Vi var ju inte ens iordninggjorda.
Vi skulle egentligen stått med på listan men det gjorde vi tydligen inte. Alice testade alla möjliga namn innan vakten gav henne en sur blick och vi fick lomma därifrån som hundar med svansen mellan benen. "SURT!" skrek någon efter oss.

Anyhow, i typ tio minuter stod vi utanför och panikringde till allt möjligt folk innan vi till slut fick tag på kvinnan som hade hand om hela salsagrejen inne på Karlssons. Hon fick in oss och vi kunde slutföra jobbet, tack gode Gud! Nu får vi hoppas på att det blev några bra bilder, insåg precis när vi lämnade stället att objektivet råkat vara inställt på manuellt fokus, och det hade jag inte sett för det var så mörkt där inne...






Har massor av bilder som jag skulle vilja dela med mig av, vi får se vilka som hamnar i tidningen på måndag. Resten kan jag lägga upp här!

2011-08-27
18:37:10

kall av din värme


och jag vet att jag verkar kall

men om sanningen ska fram

är det bara för att jag är så otroligt

rädd

för hur varm du gör mig

2011-08-27
18:31:40

Min... prins..
Kan ni gissa vem det här är?

 

Inte? Det är Staffan Götestam, han som spelar Jonathan i "Bröderna Lejonhjärta". Blev värsta besviken när jag såg hur han såg ut nu. Jag var ju så himla kär i honom när jag var liten! Nu ser han ju ut som en clown. ):

2011-08-27
13:28:39

"Där högg du i sten!"
Festen igår var riktigt trevlig, jag dansade rumpan av mig till all möjlig musik! Sedan asgarvade jag hela bussresan hem åt Görans pojkvän Johan som citerade och nynnade Bröderna Lejonhjärta.





Tittar för övrigt på den nu.

-Jaha, hur känns det att vara i Nagijala då?
- Jonathan och jag har galopperat idag. Och jag kan simma.

Det svarade INTE på hennes fråga. Mongo.
Fast nä, gud vad den filmen är fin. Åh. Ska titta klart på den när jag kommer hem.


Nu ska jag iväg och fota en handbollsmatch. Puss på er.

2011-08-26
17:39:13

Time to party

 

Like a boss.

 

2011-08-26
16:46:54

.


Måste bara säga att

just nu

känns livet fint.


2011-08-25
23:35:52

Golden, golden, golden river run, to the East then drop beneath the sun

 

Min pappa är väldigt fin som har köpt en sängfläkt till min dator, så nu kan jag ligga i sängen med den utan att den näst intill sprängs av överhettning.

Första lektionerna idag var helt okej, men dem får jag skriva mer om sen för nu ska jag göra mig i ordning! Ska fira Sandra ikväll, woop woop! Håller just nu på att häva i mig kaffe (som blivit min nya drog) för att bli lite pigg och party.

Puss på er.

2011-08-25
19:29:50

Världens roligaste kurator!
Fy vad jag skrattar åt dessa videoklipp.
Världens bästa humoridé!

2011-08-25
16:22:56

sigh no more

2011-08-25
16:07:03

Gullunge.
Många inlägg har det blivit idag.
Anyhow, som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev jag väckt av denna lilla krabat i morse. Men när jag hade gått ned med honom och gett honom en kram så går han till soffan, sätter på Mumford & Sons på vår stereo, och somnar bums.
Så jäkla gulligt.

2011-08-25
15:22:08

En väldans liten Emma Silfver.

I morse blev jag väckt av en liten spillevink som ville att jag skulle komma och kramas lite. Det var min ursöta kusin Dexter som stod utanför min dörr och bankade och ropade "god morgon". När vi kom ned i köket såg jag att det låg två fotoalbum på köksbordet, antagligen hade mormor (som också var här) suttit och tittar i det tillsammans med Dexter. Tänkte dela med mig lite av några söta (och inte så fullt söta) bilder på mig när jag var liten.
Finns typ tusentals.

 



 

Älskade farfar med mig och lille Jakob.

 

 

En glad och en förvirrad unge på ett luciatåg genom köket.





Glad unge gör världens vackraste lussebullar! (=Klumpen med russin i)




Hahahaha, jag ser ut som en kille!





Vi avslutar med denna poetiska och estetiska guldklimp.
Jag körde på en väldigt personlig version av den ledsna clownen.



2011-08-25
14:27:52

Ny design (dock inte riktigt klar)
Har fixat och trixat lite med designen. Det kanske tar ett tag innan ni ser det, men så här ska det i alla fall se ut:



Jag är inte klar än, det är vissa smågrejer (t ex bakgrunden till inläggen) som ska fixas också.


FRÅGA: Ser ni samma typsnitt som syns på skärmdumpen?

2011-08-25
02:25:19

Hösten står i lågor för dig och mig

vännen


du gråter över att värmen tas ifrån dig och att ljuset sakta försvinner

du gråter över att blå himmel blir grått molnvimmel
och du gråter över regn och vind

men älskade vän
inte är du väl blind?

sluta gråt och se dig på riktigt omkring

hur kan du kalla det ensamt och kallt
grått och fult
hela hösten brinner ju för dig
i rött och gult


så kom och värm dig i lågan med mig
så låter vi mörkret falla på
sedan sätter vi eld på det
tillsammans
vi två


2011-08-25
00:30:57

Woopa.

2011-08-24
20:17:41

Astrid Lindgren var (är) fantastisk.
Nu har jag tittat på Ronja Rövardotter och mått himla bra. Det var riktigt många år sedan jag sist såg den, fick en sån sjuk nostalgikick. Åh, så fruktansvärt fin den är. Lipade, haha. Tycker verkligen ni borde ta och mysa ned er i soffan/sängen och förnya barndomsminnerna lite med hjälp av denna härliga film.
Om ni inte orkar ladda ned filmen eller inte har den hemma så har ni hela här! Gör lite popcorn och njut, vetja.

(Och scenen när Ronja möter rumpnissarna för första gången är GULD!)

2011-08-23
20:20:50

Nu ska jag titta på Ronja Rövardotter, eller kanske fixa lite med bloggen.
Jag är så seg i kroppen att jag inte riktigt vet vad. Fast det är faktiskt riktigt skönt, just nu ligger jag i sängen och njuter av hur tempurmadrassen formas efter min kropp.
Jag följde dock med mamma och handlade för att jag kände att jag bara skulle somna annars, och då kommer jag inte kunna sova i natt, vilket skulle suga. Passade på att lägga i lite pennor, block och plastpärmar i vagnen. Har skapat mig en illusion av att jag kommer vara mer organiserad i år. Det gör jag i och för sig varje år, och inte blir det som jag tänkt mig. Klarar att hålla reda på mina grejer i MAX tre veckor.


Pappa sa åt mig att titta om musfällorna i mitt förvarningsutrymme i väggen lyckats klippa några möss, men jag vågar inte. Skulle skrika högt om jag såg en död mus. En levande är inte lika äcklig som en död. Pappa sa att jag var töntig, men det bryr jag mig inte om. Han får dra sig upp hit sen och titta själv. Usch!

Har för övrigt rensat datorn på drygt 4000 bilder nu, samt organiserat mitt allt för icke-organiserade skrivbord. Nu är datorn lite gladare på mig!

Hope – Who Am I To Say

2011-08-23
17:17:44

Aug. 23, 2011
Är fan stolt över mig själv. Har cyklat nästan 2 mil (till Göran: cyklade en omväg hem) och powerwalkat ungefär 5 km. Göran var med mig och det var supermysigt. Först stack vi hem till henne och bakade scones som vi tog med oss. Vi skulle ha med oss pannkakor också men Göran gjorde fel i receptet så hon fick äta upp alla själv.
Sedan begav vi oss alltså till Axamo. Det var varmt som satan och Göran hade en gammal damcykel utan växlar medan jag susade omkring på pappas dyra 21-växlade träningscykel. Tror hon hatade mig lite för jag cyklade på rätt snabbt, men stannade och väntade på henne när hon kom allt för långt fort.

Vi hade ett dramatiskt möte med en trebent groda som låg på kanten av vägen och jäste. Den såg ut att vara minuter ifrån döden och vi kände sådant sympati och empati för den lilla grodan (paddan?) som låg mitt i den varma solen och antagligen inte kunde flytta sig. Göran bestämde sig för att det skulle vara bäst att få slut på dens lidande. Jag fick panik och ropade att "den har ju faktiskt tre ben kvar, då är det ju inte helt hopplöst!?", sedan var jag tvungen att skratta lite, (fortfarande med respekt för grodan) åt mitt omedvetna skämt.
Men Göran hade bestämt sig och gick för att hämta en stor sten. Jag sprang iväg en bit med cykeln och satte på hög musik - ville varken se eller höra. Tänk vilken empati man kan känna med en döende groda!

2011-08-23
07:45:17

Skola.


Då kör vi på igen.


Peppar mig själv med bra musik. > David Guetta – Lunar

2011-08-22
23:49:05

Sugen på extrajobb i JKPG?
Någon duktig fotograf eller skribent som känner sig manad att söka sig in till Rookieredaktionen och jobbelijobba med mig och andra fina människor? Skicka in dina foton eller texter samt ett personligt brev till [email protected].

Och snabbt ska det gå, vi behöver folk!
Puss.

2011-08-22
20:16:52

Lite om fredagen som jag egentligen inte minns
Okej.. såatteh.. Fredag är ju som sagt en enda dimma. Trodde ett tag att jag blivit drogad, men kom sedan på att jag hade faktiskt inte ätit en enda gång under den dagen så det var nog inte så konstigt att det slog över helt.
Jag minns typ ingenting, förutom små fragment, typ som att jag vinglat mig till Bongo och att vakten tagit tag i mig och sagt "ska vi ta det lite lugnt kanske?". Jag hade lett stort mot honom och sagt "ja-a då!" och sedan stått utanför och lett i några minuter innan jag försökt ta mig in igen. "Har du tagit det lugnt nu?" frågade vakten och jag sa att ja-a, det hade jag! Då har jag för mig att jag kom in.

Kommer också ihåg att jag gick runt med en random dude och snackade om.. eh.. ja, någonting. HAN sa sedan till min andra kompis att jag hade gått och lipat, HAHAHA. Det är jag dock väldigt säker på att jag INTE gjorde, eftersom det var en av de sakerna jag faktiskt kommer ihåg och jag minns att jag var hur glad som helst. Lipar aldrig på fyllan!

Min kompis Anton hängde jag med rätt mycket, han smsade dagen efter och frågade hur jag mådde och berättade lite kort vad jag hade gjort..


Tre saker kom upp i mitt huvud efter det smset.

1. Va?
2. Va?
3. VA?

Hade såååån ååångeeeest över det, hahahaha. MEN! Jag hade shorts med tights under, så det är inte som ni kanske tror.

Jag hade också fylleringt typ tre pers, bland annat min lilla Lovisa. Hade visst varit helt puttinuttig mot henne.


Ringde upp Lovisa efter detta smset och höll på att kissa på mig av skratt. Det var någon dude som hade raggat stenhårt på mig och velat följa med mig hem, och jag hade varit så jävla korkad och typ inte fattat att han raggade på mig.

Random dude:
Hej..
Jag: HEJ!
RD: Du var skiitsnygg
J: Nemen oj nemen ojoj tack så mycket!
RD: Kan inte jag få följa med dig hem?
J: ...Neh :D
RD: Joh!
J: Neh :D
RD: Varför inte?
J: ..NEH :D
RD: Men kom igen då...
J: Okej då!

Och sen när jag skulle av:

RD: Då följer jag med dig nu!
J: NEH :D
RD: Men du sa ju!?
J: Ah men nu vill jag inte :D Ska prata med min kompis! (Visar stolt upp telefonen och går)


Summan av kardemumman:
Typ alla jag har pratat med sa att jag var jättesöt och gullig, så jag är lite lugnare nu. Flippar gör vi alla ibland, och jag tror i alla fall att jag hade riktigt kul!

Btw.. hittade senare tre stycken filmer från kvällen på min mobil. Jag raderade alla utan att titta på dem. Haha.

2011-08-22
19:00:56

Filmförslag?
Har varit och fikat med Hanna Strandberg, det var supertrevlig. Vi pratade om fredagen som jag inte kommer ihåg och brainstormade lite idéer till en film där Algot och Wiggo ska spela huvudrollerna. Vi tänkte göra en egen version av en riktigt film/saga. Den fula ankungen, Romeo och Julia och Rödluvan kom upp som förslag. I alla mina förslag fick Wiggo spela den fula/konstiga medan Algot var den smarta/snygga osv. Omedvetet, faktiskt. Hanna tog lite illa upp, sedan höll hon med mig. Wiggo är för korkad för att ta illa upp över de konstiga rollerna vi ger honom, Algot är för mycket diva för att gå med på det.

Så inom en snar framtid så hittar ni finfina filmer med två ursexiga (läs: en ursexig hingst och en bränd bajskorv) som huvudroller. Håll ögonen öppna!

Har ni några bra förslag på olika filmer vi kan göra remakes av?




Hoppas det märks hur mycket tid jag la ned på den här.

2011-08-22
14:03:18

Ska nog ändra om designen. Helt. Någon som är duktig?
I morse stormade mamma in på mitt rum, så där fruktansvärt okänsligt som bara hon kan, och började halvvråla om att vi kanske ska hyra ut Jakobs rum till en utbytesstudent. Jag blev skitsur men var för trött och nyvaken för att ta diskussionen då. Vafan, nu har jag ÄNTLIGEN fått bort Jakob! Alltså, den största grejen är (helt själviskt, det vet jag) att väggen mellan mitt och Jakobs rum är lövtunn, så man hör ALLT. Det är ju typ det jag och min bror har krigat om MEST alla dessa år. Vi kan inte lyssna på vår egna musik utan att den andra blir sur. Dessutom älskar jag att ligga och prata i telefon på nätterna för det får mig att slappna av, men det har ju aldrig gått heller. Blä.
Om det ska in en utbytesstudent här hoppas jag i alla fall på antingen en jäkligt snygg kille eller en skitrolig tjej! Haha.

Man får vara självisk ibland.

2011-08-22
13:57:06

Moves like a jagger
Okej, jag har bestämt mig för att berätta lite kort om vad som hände i fredags. Det vill säga det jag kommer ihåg.


Men först: lyssna!

2011-08-20
10:35:59

...Så nu försöker vi tänka på annat!
Well, gårkvällen var den pinsammaste på länge. Riktigt, riktigt pinsam faktiskt. Så pinsam att jag i två timmar låg och vred mig av all ångest och kunde inte för mitt liv somna om, trots att det var det enda jag ville.
Jag hade kul dock.
Men åh vad pinsam jag var.

2011-08-18
15:13:22

och alltid skulle de stå bakom, beredda att fånga henne när hon föll

hennes första fotsteg

hennes
första trappsteg

hennes
första löpsteg

hennes
första danssteg


hennes
första felsteg

hennes
första snedsteg


alla stora
framsteg


nu skulle hon för alltid vara
på väg

2011-08-18
11:23:18

Nu är det krig!
Jag har en lucka i väggen i mitt rum som leder in till en förvaringsplats. Där har jag insett att några möss har flyttat in. De äter upp och bygger bo i mina gamla gosedjur, de asen. Nu har pappa lagt ut musfällor och jag vågar knappt vistas i mitt rum med rädsla för att höra hur det smäller till i väggen. Usch.


Btw: the sweet walk of shame dagen efter slutar aldrig att vara jobbig, även om man inte gjort något att skämmas över kvällen innan.

2011-08-17
16:09:22

I'm goin' to Budapest with my bitches, bitches! <3

 

Btw, det sitter en ALLDELES för stor spindel på väggen i mitt kök och jag vågar verkligen inte ens döda den. Det är en sån där långben - DEN VÄRSTA SORTEN. :( Åh, var sjutton befinner sig alla stora, starka orädda män när man behöver dem? Kom och hjälp en kvinna i nöd!

 

Om spindeln inte är kvar nästa gång jag tittar....

 

....då kommer jag att dö.

 


Edit:


DEN ÄR BORTA! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

2011-08-16
16:03:52

ge mig långa ljusa dar

2011-08-16
01:21:23

Gullehund.
Så här hittar jag ofta min vovve. På rygg med en kudde under huvudet. Han är så härligt!

2011-08-15
17:19:04

Holy moly, me oh my

2011-08-14
20:36:27

Och jag vill bara slåss.
Jag har precis tittat på "Trust". Jag, Matilda och Alicia hyrde den igår men hann aldrig titta klart på den, så jag laddade ned den nu istället och tittade på den själv.

Fyfan vilken bra film. Riktigt hemsk och sorglig, men riktigt bra med bra skådespeleri. Åh. Tårarna rinner. Se den!

Mitt tips är att inte se någon trailer eller läsa mer om den än vad som står nedanför då jag anser att filmer ofta avslöjas helt på det sättet. Lita bara på mig när jag säger att den är jättebra och verkligen värd att se. Den får en verkligen att tänka efter också. Man kan verkligen inte lita på någon, speciellt inte på internet.

"I filmen får vi följa en helt normal förortsfamilj vars liv slits isär när den 14-åriga Annie träffar sin första pojkvän online. Efter månader av kommunicerande via chat och telefon upptäcker Annie att hennes vän inte är den han påstår sig vara…"


2011-08-14
15:49:14

Partyveckan 2011, bitches
And just like that bestämde jag mig för att hänga med mina kompisar till Budapest om några veckor. Fyra närmare bestämt. Jag hade ställt in mig på att inte följa med eftersom det är skola för min del då, och jag vill inte missa mycket i skolan det första jag gör. DÄREMOT så är det ju faktiskt bara andra veckan i skolan så då lär vi ju inte ha kommit igång med något speciellt.
Jag känner verkligen att jag behöver det här. Jag blir så deppig när hösten och mörkret smyger sig på. Förra året åkte vi ju till Prag och det levde jag verkligen på hela 2010 + 2011. Fyfan, det var livets vecka. Det här kan ju bara bli ännu bättre!
Och mina vänner gör mig så jävla glad som verkligen uttrycker hur mycket de vill ha med mig. Fan vad glad man blir av sånt. Älskar dem verkligen till tusen.

Jag ska ha the time of my life!

2011-08-12
18:57:33

För Muppie

2011-08-12
14:39:26

Ginger till tusen
JÄKLAR vad rött det blev! Mycket, mycket rödare än vad det har blivit innan. Antagligen för att mitt hår var rätt solblekt nu..
Woah. Ni ska få en bild sen!

2011-08-12
01:55:15

magiskt men tragiskt

2011-08-11
21:33:32

Refrängen.
Mun & Hjärta

2011-08-11
19:31:16

Emma goes ginger once again
Har bestämt mig för att färga håret rött igen så här till skolstarten! Har fått höra från olika håll att folk tycker jag borde göra det - then so be it.

Har för övrigt lunchat på Chili Thai med Matilda, Lovisa och Alicia. Jag var skitkrånglig när jag skulle betala; hade massor med rikskuponger som jag fått av pappa och höll på att räkna dem osv. Tanten bakom disken såg måttligt road ut och när jag undrade om jag kunde dra lite på kortet också skrek hon (typ) till ett hårt "NEJ".
Jag hatar verkligen när expediter eller servitörer beter sig så. Fast okej, jag var rätt krånglig.

---

Från en sak till en helt annan: jag är kär i Alicias hund Signe! HON ÄR SÅ SÖT ATT JAG BLIR GALEN. APUSHINUSHI! Hennes huvud är bara en liten brun boll med en nos, det är så gulligt att jag dör <3 Hon är en lagotto, som vi funderade på att skaffa innan vi bestämde oss för att köra på Softis istället.
Signe var inte lika kär i mig, men det var nog bara för att jag inte kunde låta henne vara igår när jag var hemma hos Alicia. JAG VILLE BARA MYSA SÖNDER HENNE (som ni kanske ser i videon nedan:)


 

Blev skitglad när jag fick det här idag.. men jag misstänker att det är Alicia som skrev det bara för att göra mig glad..



GOSHIGOSHIGOSHI! TITTA HUVUDET! DET ÄR INGET HUVUD, DET ÄR EN BOLL!


Fast vafan, jag har ju en rätt så charmig vovve jag själv.

Älskar dig puffnuff <3

2011-08-11
13:49:09

Jag i ett nötskal.

2011-08-10
23:01:02

Emma the one and (l)on(e)ly
Alicia, Matilda och Lovisa fattar titeln i alla fall.

Min bror har flyttat till Göteborg nu (han börjar på handbollsgymnasium där i höst), och jag tycker verkligen det är så jäkla skönt! Nu kan jag ligga och prata i telefon hur länge jag vill, spela hur hög musik jag vill, slippa alla onödiga diskussioner och bråk. Så jäkla skönt verkligen!

Samtidigt är jag ju glad för hans skull. Fatta vad roligt han kommer att ha det!

2011-08-10
11:57:43

God morgon!

Idag ska jag träffa Alicia, Lovisa och Matilda. Först blir det nog mys hos Alicia, och sedan blir det kanske bio. :)

 

 

Här har ni btw:

Kite - Jonny Boy

2011-08-10
00:21:03

Höst i mitt bröst ska inte få bli en tragedi.
Klockan slog tio och jag inser att det är kolsvart ute. Sommaren är på väg bort, och den tar ljuset med sig. För några minuter blev jag depp. Jag hatar höstern. Jag vill inte ha vinter. Kyla och mörker, nej tack. Jag vill fortsätta leva i värme och ljus. Regnet gör mig inte ett dugg.

Men så gav jag mig själv en mental bitch slap och sa åt mig själv att Emma för fan, ryck upp dig! Och så gjorde jag det. Livet äger. Jag ska göra den här hösten till den bästa med hjälp av fina människor och bra musik! Dessutom blir jag faktiskt ännu mer kreativ på hösten, så fler texter väntar nog.

2011-08-09
19:40:26

Jag älskar svensk musik. (Lägg märke till låten mellan bilderna!)


Det är helt klart veckans låt. Så jävla go! Har lyssnat jättemycket på Gaby And The Guns nu det senaste och jag gillar det verkligen.

Jag diggar verkligen svensk musik, vet mångas om inte klarar av att lyssna på det men jag tycker verkligen om det. Fast då ska det helst vara rätt genomtänkta texter, är så trött på de där standardtexterna som finns med nästan överallt. Jag vill ha andra formuleringar än "jag älskar dig", "jag hatar dig" och "jag saknar dig".


Har ni något härligt tips på BRA svensk musik? Ni har ju fått en del av mig nu!

2011-08-09
13:53:12

Ingen är bara här för att dansa

2011-08-09
12:31:33

En liten smiley gifte sig med min piercing och flyttade in i min näsa. Söta sambos.


Morgonens bra: Det enda jag behöver göra är att öppna altandörren så går Algot ut och sköter sina behov, och jag behöver inte vakta.

Morgonens dåliga: Han slickade mig i ansiktet innan han gick ut så nu kliar det överallt.


Har för övrigt hittat massa ny musik! Eller, ja, den är ny för mig för att jag aldrig hört banden förut. Det gillas! Är ni sugna på lite tips?

2011-08-08
22:27:38

Stolen från helvetet
Min hund är understimulerad till tusen. Gör så gott jag kan, har lek med honom i trädgården, varit ute en timmas långpromenad och gett honom hans favoritboll - godisbollen som han jagar runt på i hela huset. Fast jag får inte så mycket lugn ändå, får så fort den råkar åka in i ett hörn eller under stolar/bord så måste jag hämta den, hur enkelt det än är för honom att själv fixa det.


EH, ANLEDNINGEN TILL ATT DET ÄR SÅ JÄVLA STÖKIGT ÄR ATT FAMILJEN KOM HEM FRÅN MASSA VECKORS CAMPING IGÅR.

Nu har vi det utrett.



2011-08-08
15:39:50

C K (Vackra människa)

2011-08-08
15:37:15

Att underhålla sig själv.
När jag gifter mig ska jag tvinga min man att skaffa en vit springare som vi kan rida på längst stranden i solnedgång.

Namnet måste antingen vara asgay eller astufft.

Så.. antingen.. typ..

Den Vita Rosen eller DEATH EATER.

Den Dansande Diamanten eller MONSTER TRUCK ('cause he'll be our Monster Truck. Duh.)

Liverlellie Lily eller I WEAR BLACK UNTIL I FIND SOMETHING DARKER. (Fast den ska ju vara vit så det kanske blir knasigt?)




:D JAG HAR ASKUL!

2011-08-08
15:26:04

Hänger med Algot idag. Chill.
Igår när vi skulle åka hem från Halmstad märkte jag att en liten jävla plastsak hade satt sig i uttaget till hörlurarna på min iPhone. Jag fick panik och gjorde allt för att få ut den, men inget fungerade.
Så idag tog jag med min lilla vovve ned till stan och Mumien för att fråga om de kunde hjälpa mig. Han försökte pilla ur plastgrejen med en pincett men när inte det gick gav han upp och sa att jag måste byta ut hela uttaget. För 700 jävla kronor. Alltså, vad fan ska allt vara så dyrt för? iPhone/iPod/Mac borde fan vara billigare för studenter tycker jag. :(
Jag har ju i och för sig en iPod men jag hatar att man inte kan ha spotify på den. Har slutat ladda ned sen jag skaffade Spotify Premium så jag har typ ingen bra musik på.

Ja, livet kan verkligen vara förjävla hårt ibland (ironin är påtaglig).

Men jag var faktiskt tvungen att klaga lite. Är sur. :(


Btw, min hund är världens största lantis. Han klarar inte av att gå i stan utan att bli helt cp - krypa med svansen mellan benen och rycka till för alla möjliga saker. Paraplyn är det värsta han vet! Och svarta hundar. Han är lite av en rasist också.
Så fort vi kommer in hit till Kortebo blir han lugn som en filbunke; strosar runt på de blomfylla ängarna och leker med fjärilarna... Det anser han är livet.

Typ.

2011-08-08
11:07:10

Morgonstund har inget jävla guld i mund
FAN vad arg jag blir. Mamma väcker mig genom att komma inklampades på mitt rum och vråla och både det ena och det andra. Vem fan gör så? Är så jävla pissed.

2011-08-07
17:00:42

Håkan. <3

2011-08-05
14:43:28

Aug. 5, 2011
Vaknade av att "amazing grace" spelas på hög volym. Är i någon slags drömdimma och fattar inte riktigt vad som händer. Jag somnar om och drömmer om att jag är med i ett radioprogram och pratar om böcker, men jag vet inte vad jag ska säga och killen som intervjuar lyssnar ändå inte på mig så jag blir sur. När jag vaknar inser jag att jag måste ha varit halvt vaken för på står radion och det är tydligen ett bokprogram på.

(Tidigare i natt drömde jag om att jag fick en bebis, men jag fick liksom bara huvudet. Kroppen skulle jag få senare. Jag ville döpa den till Nemi eller Naomi, haha.)



Vid tolv begav vi oss av mot Helsingborg, men först pausade i Höganäs där vi hängde lite på Lager 157. Jag köpte en turkos långtröja, en mörkblå tjocktröja, en skinnjacka och ett par hörlurar. Fint.
Mamma och Jakob gick runt och letade kläder till Jakob, så efter en stund blev pappa och jag uttråkade. Pappa grabbade de fulaste kläderna han kunde hitta och gick in i omklädningsrummet. När han öppnade höll jag på att kissa på mig av skratt. Mamma, Jakob och resten av Lager 157 också. Det var fanimej det läskigaste jag har sett! Illgröna träningsbyxor med två illgula ränder på sidorna och en grå/blå/röd tröja som liknade något som barnprogramsfiguren Dennis skulle kunna ha på sig, och som var alldeles för liten. Vi tog kort. Det kommer snart på bloggen.
Min pappa liknar fan Mats från En Annan Del Av Köping.
Som grädden på moset kramade han om en muminfigur som stod och kramade barn utanför Iitala.

Efter det så åt vi god mat på en mysig resturang vid hamnen, och sedan begav vi oss vidare mot Helsingborg. Väl där så shoppade jag ett par nya skor eftersom att två av tre par förstördes när jag var på Emmaboda. Kul.

Mitt på ett torg låg också en tio meter bred uppblåst Gris, och ett tiotal personer stod med huvuderna in i dens mage. Vi fattade ingenting och var tvugna att gå bort för att kolla var det var. Det visade sig att det utspelades gatuteater i den stora grismammans mage, haha. Vem fan kommer på idén? Och vad kan teatern ha handlat om..?

Vi fick köa i ungefär tjugo/trettio minuter innan vi kom in på festivalområdet, men det gjorde inte så mycket för när vi väl hade kommit in så hade vi det jättemysigt. Vi satte oss på den stora gräsplätten tillsammans med ca. 6000 andra och åt våra mackor medan Säkert spelade på scen. Jag myste och sjöng med till det jag kunde.
Vi insåg att vi hade glömt att dela våra bröd innan vi packade ned dem. Då sken mamma upp och sa "men det är lugnt ju, jag packade ned en kniv!". Precis när hon sagt det stelnade hon till och alla tittade förskräckt på henne. Vem sjutton tar med sig en 40 cm lång kvin in på ett festivalområde? Kvinna!
Mamma började asgarva.

The Ark var också väldigt roliga att se, speciellt eftersom att de splittras om bara några veckor. Jag gillade dem lite mer nu efter att ha sett dem live. Det kan dock inte jämföras någonting med vad jag kände efter att Håkan klivit av scenen efter sin sista låt. Han var helt jävla MAGISK live, och han sjöng bara låtar jag verkligen tyckte om och jag sjöng med hela tiden. Fyfaaan vad bra han var, det var helt sjukt. Visst att jag gillade honom innan men nu älskar jag honom. Mamma och pappa tyckte också att han var väldigt bra.
I bilen hem var jag glad och trött. 
Somnade direkt när vi kom hem.
 

2011-08-03
16:41:42

Emmaboda 2011

Emmaboda var verkligen skitkul och jag längtar tillbaka, men jävlar vad jobbigt det har varit också. Vi åkte dit på tisdagen och själva festivalen började inte förrän på torsdagen. Fattar fortfarande inte helt varför vi ville vara där SÅ jävla tidigt, även om jag vet att det dels var för att vi ville ha bra tältplatser.
Men men, jag hade skitkul första kvällen så jag ska väl egentligen inte klaga! :) Den kvällen hängde vi i baren, som var en jättestor uppblåst kupol med bar, DJ-bås och dansgolv. Alltså, det är gånger som de då man bara älskar att vara 18! Sedan tycker jag att det var lättare att verkligen ta kontakt med folk där, eftersom det inte var helt knökat.

Band jag såg och vad jag tyckte om konserterna:


Infected Mushroom
Tror att jag och Lovisa hade tappat bort varandra så hon hade haft lite panik. När jag hittade henne kramade vi om varandra och sedan trängde vi oss in i publiken som dansade vilt. Min favorit var när de körde en egen version av Foo Fighters "The Pretender".
WHAT IF I SAY I'M NOT LIKE THE OTHERS

Familjen
Tror jag stod med Cajsa, Martina och Lovisa här. Eller, stod och stod - jag dansade röven av mig! Blev helt galet glad när de avslutade med en av mina favoritlåtar "Det var jag".

Two Doors Cinema Club
Well, jag lyssnade på de två låtarna som jag verkligen gillar men sedan gick jag. De var bra, men jag var sugen på lite mer party och dans.

Lilla Lovis
Jag har verkligen haft något emot henne.. ända till jag såg henne live. Inte för att jag gillar musiken hon gör, men hon var faktiskt väldigt rolig och se på och visst var musiken lite roligt att lyssna på och dansa till! Jag spottar aldrig ut mitt snus innan jag suger kuk, liksom.

Yelle
Jag och Lovisa hade peppat dem jättemycket men besvikelsen var stor när jag såg dem live. Hon var verkligen inte dålig live, tvärtom, men jag har mest lyssnat på hennes remixer och nu körde hon ju originallåtarna. När man var bakis och seg så var det inte riktigt det man behövde för att bli pigg igen.


Moto Boy
Jag har sett Moto Boy en gång innan, men det går inte att jämföra med när jag såg honom på Emmaboda. Det var det bästa jag sett, typ. Jag grät som ett litet barn. Jag, Cajsa och Martina tryckte oss så långt fram vi kunde och beundrade inte bara hans underbara musik och röst utan också hur otroligt jävla snygg han är, haha. Efteråt var snacket igång: hur är han i sängen? "Rough but still sensivite"  var det vi kom fram till.

Den Svenska Björnstammen
Jag, Lovisa och Martina dansade som aldrig förr till detta band som jag peppade som mest. De sjöng tyvärr inte live och hade gjort remixer av alla låtar, men det gjorde inte så jättemycket. De hade en otroligt bra show på scen och körde till och med en skitbra Adam Tensta-låt som jag lyssnat på en hel del ("OK wow"). Jag var lycklig hela deras framträdande och sjöng med så gott jag kunde trots min näst intill obefintliga röst. Dagen efter var jag inte ens lite bakis - jag tror jag hade lyckats dansa av mig all alkohol jag hade i kroppen.

Vitalic
Dessa hade jag inte lyssnat så jättemycket på, men folket jag hängde med sista kvällen ville dra dit så då följde jag med. Jag var dansig och jätteglad, så bandet blev ännu lite bättre än vad de skulle ha varit om jag inte varit det. Jag dansade rumpan av mig med skönt folk, och hade skitkul i publikhavet!

Ska´n`ska
Stannade bara till lite snabbt och tittade när de spelade min favoritlåt med dem ("Gunshot"). De såg verkligen ut precis som jag hade föreställt mig, haha. Biffiga killar med dreads och skägg!

Movits
Inga av de i mitt tält ville se dem här, men jag var fast besluten om att jag i alla fall skulle göra det. Jag fick med mig några och tillsammans stod vi i ösregnet och dansade åt detta underbara jazzinfluerade band. Det var mitt på dagen och jag var skitseg men de lyckades ändå väcka peppen i mig. Fan vad bra de är! När de lämnade scenen utan att ha spelat "Äppelknyckarjazz" blev jag riktigt besviken, men vi började vråla "en gång till" och snart kom de ut igen för den riktiga finalen. När jag hörde vad som började spelas blev jag glad igen. Väldigt glad.

Daniel Adams Ray
Eftersom jag kan typ alla hans låtar så var det självklart kul att se honom live. Jag tyckte han var väldigt härlig att titta och lyssna på, han hade bra kontakt med publiken. Och så är han ju så jävla snygg, när han tog av sig tröjan var det lite halvsvårt att koncentrera sig på musiken.
Dessutom körde han den sköna snook-låten "Inga problem" som jag älskar. Hans avslut på spelningen var också helt perfekt. "Gubben i lådan" sattes plötsligt igång och publiken med den. Fan vad det hoppades och sjöngs!

Skrillex
Hade verkligen peppat att se Skrillex, men det blev lite för mycket för mig när jag väl var vid scenen. HELA Emmaboda var där, no joke. 10.000 pers trängdes, ordningsvakterna syntes överallt men ändå var det kaos. Folk slängdes hit och dit som trasdockor. Jag och Lovisa gick tillbaka till tältet och lyssnade på dem därifrån. Vi var lite deppiga och opepp. Det löstes med lite alkohol!

Slagsmålsklubben
Alltså, jag gillar verkligen Slagsmålsklubben. Jag älskar rent av musiken, och det var skithärligt att lyssna på. Kan inte namnet på killen som är med där, men han var i vilket fall sjukt jävla lam på scen. Det drog ned sjukt mycket. Efter varje låt skulle han snacka i typ tre minuter om hur lam och trött han var. Jaha? SPELA LÅTARNA DÅ ISTÄLLET OCH LÅT OSS DANSA. (Haha)


Kap Bambino
Fattar ni att jag har peppat Kap Bambino i två år? ÄNTLIGEN fick jag se henne igen! Fyfan vad bra hon är live! Jag, Anneli och Martina hoppades verkligen på att hon skulle spela New Breath men var ändå rädda för att hon inte skulle göra det, eftersom hon mest spelade låtar från hennes senaste album. Men jodå, hon avslutade hela hennes awesome spelning med just den låten. Vi dansade och sjöng sönder oss själva.


The Bloody Beetroots
Lyckan som for genom min kropp när Warp 9.1 spelades är nästan obeskrivlig och så fort jag lyssnar på den nu så kommer lyckoruset tillbaka. Denna spelning såg jag med Felicia och Kimberly. Vi lekte att jag var pimp och de var mina horor. Det var så jävla barnsligt och så jävla roligt. Om någon dude blev kåt och ville att de skulle hångla för honom fick han betala med en cigg...
Hahaha. Jag skäms fan än.


Jag vill tillbaka.