EVSILFVER

2011-12-30
09:08:56

Myser till Maria Mena
Jobbar och lyssnar på Maria Mena's senaste album. Wonderful. Och så, så hon.

2011-12-29
08:37:42

Tips på bra skräck eller thriller?
Goder morgon mina fina.
Igår efter jobbet hämtade jag Cicci på stationen och vi hade en mysig kväll med film och prat. Har saknat henne megamycket och ser så fram emot de dagar hon kommer att stanna här! Hon borde flytta till Jönköping, that's for sure. Fast i och för sig så älskar jag att höra om allt roligt skvaller hon har ifrån sitt liv 6 timmar uppåt i landet. Fniss.

Filmen vi såg var After.Life, och jag vet verkligen inte vad jag tyckte om den. Det jag gillade var att jag faktiskt blev mindfucked (älskar när jag i förhand inte kan klura ut hur en film slutar eller vad som kommer att hända), det jag inte gillade var att det var lite väl mycket av detta:
"åh, nu får man reda på hur det ligger till!
Nepp, det fick man inte.
NU SÅ!
Nehenej.
Åh, NU kommer svaret!
MEN NEHE, VAFAN."

Och vissa effekter var lite löjliga/dåligt gjorda.


Jag känner i vilket fall på mig att det kommer bli mer filmtittande ikväll, så om någon av er har tips på riktigt bra skräckfilmer eller thrillers, hör av er!

Nu ska här jobbas.
Åh vad jag tycker om mitt jobb!

2011-12-28
15:49:41

Som att jag skulle fråga om farfar har lingonveckan!
Min plastfarmor ringer mig på jobbet.
- Vi har varit ute med Algot och farfar kör hem honom nu.
- Prima! Har det gått bra?
- Jadå, fast han har varit lite orolig. Vet du om han löper?
- ...Löper...? Jag är rätt säkert på att han inte löper...

Det var svårt att hålla sig för skratt.


- Är du säker på det?
- Ja, alltså, hanhundar löper ju inte... Det är ju liksom... mens.
(Viskade det förbjudna, hemska, avskyvärda ordet tyst så att inte hela jobbet skulle höra.)


Gullrumpor är vad de är, haha.

2011-12-28
07:31:37

Morning, sunshines!

 

Nu ska jag iväg till jobbet.

Luncha och planera Berlin med Martina, Julia och Anna och sedan hämta Cicci på stationen direkt när jag slutar, hihihi. PEPP! <3

2011-12-27
06:51:28

KRAMISARNA


MY GOD. Detta var fan den bästa julklappen av dem alla! På julaftonsnatten sitter hela familjen Silfver och småpratar om allt från hemskheter till roliga minnen. Vi kom in på nostalgi rätt snabbt och mamma nämnde en film som jag såg på VARJE MORGON i flera år, typ. Jag har länge haft ett stort hål i hjärtat pga att jag inte kommer på vad filmen hette (haha, seriöst alltså), och jag har letat mig blå på internet efter den.
Då tar Jakob upp datorn och efter tio minuter har han hittat detta klipp, som är ifrån just den filmen. På svenska och allt. Fan vad lycklig jag blev! Tittade och grät mig själv till sömns av den nostalgichock som infann sig. För er som inte vet det så är nostalgi den absolut bästa känslan jag vet.

Mamma hatade denna film, haha. "Emma, du måste förstå att du såg filmen VAREVIGA morgon och att de röster och ljud som är med INTE är speciellt harmoniska, speciellt inte för en vuxen." Well, jag kan väl egentligen inte annat än att hålla med henne, men jag älskar dessa Kramisar ändå.

Var det någon av er som gillade denna film som liten?

2011-12-26
13:58:47

Dec. 26, 2011
Det blev några shots för många igår. Herre min molnsurfande och skäggige skapare vad bakis jag är. Kan knappt gå och mår så illa att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jaja, hade skitkul de timmarna jag var igång.... även om det inte blev så många. Hahaha. Ägd.
Nej men allvarligt, tycker inte det är roligt att bli så full. Alls. Jag hade bara tagit med mig 150 kr som jag köpte två shots för, just för att jag inte skulle bli så borta. Well, little did I know att shotsen var fyror (trodde de var tvåor) and little did I know att jag skulle bli bjuden på massa annat också, som jag dumt nog inte tackade nej till. Gratis är jävligt gott, liksom. Dessutom förfestade jag ju på typ tre öl och en ganska stark drink... oh god, mår ännu mer illa nu så nu slutar jag att skriva om det.

Anyhow. Om en halvtimme ska jag på bio med la familia. Sherlock Holmes. Blev helt snurrig av att videoskypa med Martina och nu ska jag sitta i två timmar med vrålande, pistolskjutande och actionkåta dudes.
Får se om jag överlever.

2011-12-24
11:13:03

<3

GOD JUL!

 

<3

 

Hoppas dagen blir riktigt fin för allihop av er och att ni får många fina paket.
Puss och kram! /Emma

 

 

2011-12-23
23:57:30

"En fet uteliggare kom in i vårt hus, lämnade lite "presenter" och drack sprit."
"Dan före dopparedan". Imorgon smäller det! Vi äter upp våra förlorade kilon vi lovade oss att bli av med förra nyårsaftonen, vi upplever barndomen igen framför Kalle Ankas julafton (och hyshar argt till alla som försöker starta en konversation mitt under Piff och Puffs jul), försöker få de yngsta att lugna sin julaftonshysteri en smula och triggar sedan upp dem med åtaliga "när kommer tomten nu då tror ni?". Dricker glöggochkaffeochjulmustochwhiskeyochsnapsochvin och någon tänder sin årliga julcigarr. Vi spelar riktig julmusik (släng dig i väggen, Justin Bieber) och har vi riktigt (o)tur blir det kanske en snabb dans runt granen också. Tomten kommer och för all otroligt slit får han sig en snaps och sedan kanske en till. På kvällen äter vi upp oss några kilon till och myser med våra fina paket. Och så mår vi bara bra av vilka fina människor vi har i våra liv. Förhoppningsvis kan ni alla tänka så.



Jag har haft en riktigt mysig dan före dopparedan. Varit på Rikki och fikat med Olivia, Sandra och Felicia. Superdupermegamys. Efter det gick jag och Felicia på stan, sedan åt vi sushi.
Jättefint faktiskt.
Inte så juligt, men jättefint.
Här hemma har det storstädats och vi har ätit julgröt (...laktosfri då...) och julskinka och druckit julmust. Julat till det rejält med andra ord. Michael Bublé's julskiva har gått på repeat hela kvällen. Vi har slått in och skrivit på de sista paketen.
Juligt och jättefint.

Nu ligger mamma, pappa och Jakob och tittar på Sagan Om Konungens Återkomst och jag ligger här och pustar ut efter en något kortare springrunda.
Inte så juligt, men jättefint.



Och så är det julafton om två minuter.

2011-12-23
01:36:48

Dec. 23, 2011
Nyss uppkommen ur ett kokhett bad med massor utav badskum (hade i en fjärdedel av flaskan, typ). Ålade runt som en säl. Dök som en groda i en för liten skål. Kände mig som en sexig sjöjungfru under vattnet och låtsades att mitt hår var tång. Gjorde skumslott och skumansikten. Och skumskägg och skumskor. Samtidigt sjöng min ipodhögtalare lugna låtar från min nattmusiklista och någa tända doftljus stod och tuggade i sig det lilla syre som fanns i rummer, vilket efter en stund gjorde mig rätt dizzy i huvudet.
Men mysigt var det.

Nu ligger jag, likt en klick halvsmält smör, i min säng och funderar över varför jag inte sover.
Oh well, det är lov.

2011-12-22
20:13:07

Kvällsljus

2011-12-22
19:36:35

Härlig målbild! (Mariebo möter Vallen IF)

2011-12-22
19:07:08

Lööv.

Movits! – Skjut mig i huvet - Mash Up International Remix


2011-12-22
11:56:04

Detta gjorde min morgon!

2011-12-22
00:27:36

Det är en saga i sig att -


Jag har fått tinnitus. Tack. Tack, livet.

 

2011-12-21
18:44:49

Wadapp


Hej på er!
Jag kom iväg till skolan och det var faktiskt mysigt att vara en del av mitt livs sista jullovsfirande. Jag satt bredvid Göran som var sådär jobbigt snygg idag medan jag själv såg ut som något katten hostat upp.
Våra kära dansare inledde cermonin och det var jättebra, de är så himlans duktiga hela bunten och man blir så glad av att se dem! Heja, heja! :)
Efter det var det sång, sång, spelande, sång, sång, diktläsning, sång, spelande, sångsångsång, skolprästen Torgny pratade (åh vad jag tycker om honom), lite mer sång och ytterligare lite mer sång. Ni vet, som det brukar vara sådär innan jul. Jag och Göran satt och fnissade med varandra och råkade en gång drabbas av ett asgarv som hördes i hela Brahesalen. Någon dude stod vi pianot och Göran viskar tyst till mig att "den där killen är så jävla snygg". Jag vänder mig om men då har killen bytt plats med en gammal lärare som sitter i sin stiliga kostym. Till råga på allt möter han min förvirrade blick och han får ett minst lika förvirrat uttryck själv. Vänder mig till Göran med ett "nemen... näää..." och när hon förstår missförståndet exploderar hon i ett asgarv. När jag sedan fattar börjar jag också att skratta. Stackars Alexandra framför oss trodde att vi skrattade åt henne, haha.

2011-12-21
15:00:59

Julklapp till mamma!


Mamma har önskat sig en stor och bra nyckelring så hon lättare ska kunna hitta sina nycklar i väskan/jackan. Beställde denna finurliga grej på bluebox.se för 135 kr (blev dock 200 kr totalt med alla kostnader som tillkommer när man bestället på internet). Jäkligt smidigt, inte sant? Väldigt nöjd med köpet för jag vet att det kommer att uppskattas!

2011-12-21
09:40:40

Fittslicktjafs och kvinnoförnedring mitt i natten
Natten har varit hemsk. Klockan halv tio igår gick jag och lade mig. Stängde av datorn, lade ifrån mig mobilen och kröp ihop under täcket. 3 timmar senare hade jag fortfarande inte somnat och låg klarvaken likt en duracellkanin på uppåttjack. Jag hade en fruktansvärd huvudvärk och hade till råga på allt drabbats av tinnitus, som fortfarande inte är borta. Det är fruktansvärt irriterande och jag hoppas verkligen på att det bara är febertinnitus/spänningstinnitus och att det försvinner när mina sjukdomssymptom försvinner. Just nu piper det likt en digital väckarklocka i mitt högra öra, "pipipipipipipipip".
Vid klockan ett gav jag upp försöken till att somna och smsade Lovisa, som till min stora glädje (fast det egentligen var synd om henne) också låg vaken. Skrev samtidigt med en flummig Göran på facebook och var tacksam över att mina bästa vänner låg och led precis som jag, det var liksom lite mindre jobbigt då. Göran och jag låg bland annat och skrev saker man absolut inte får säga under sex.

Emma:

"Fan vad svettig du är "
"snälla kom inte, jag tycker det är så äckligt när killar kommer"
"jag är lite slapp men om du är tillräckligt stor ska det nog inte vara några problem"
"snälla var tyst, jag försöker tänka på annat"
"jag är hungrig" (varpå Göran svarar "det har jag sagt........")

Göran:
"SPRING"
"jag har en vårta på ollonet, det är okej va?"
"jag har lite bajs i ändtarmsöppningen, det är okej va?" (....)

Sedan låg Göran och läste ur en slicka-fitta-guide i VeckoRevyn. Man ska tydligen låna killens (eller för all del tjejens) hand och visa med tungan i handflatan hur man vill ha det... De tipsade också om att man skulle skriva ett brev på klitoris. "Tänk dig att tungan är pennan och att klitoris är pappret". Jahaja. "Tänk om man stavar fel i fittbrevet och får panik", var språkpolisens enda kommentar på detta.

Lovisa och jag låg och pratade om helt andra grejer. Bland annat citerade jag några härliga gubbars tankar om kvinnor:




"Kvinnors hjärnor är så små att de i beteende och intelligens påminner mer om barn och vildar än civiliserade män. Om det finns en intelligent (det är dock ovanligt), så är dessa missfoster. Som en kalv med två huvuden."

- Gustav Le Bon, fransk antropolog


"Kvinnor är av naturen inte intelligenta. Om en kvinna, mot alla odds, lyckas bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan."

- Friedrich Nietzsche, tysk filosof


"Man ska betrakta kvinnan som en man av dålig kvalitét."

- Aristoteles


Lovisa blev glad. "Det är ju skitbra, nu vet jag ju att jag är frisk :D" var svaret.



Efter två timmars smsade/chattande så lade jag tillslut ifrån mig telefonen och gjorde ett till försök till att locka John Blund till min säng. Inget resultat. Halv sju började hjärnan äntligen att dimma bort och jag somnade någonstans där. Klockan åtta ringde min väckarklocka och jag drog mig likt en zombie till duschen i ett försök att väcka mig själv till liv. Det gick sådär, men jag är i alla fall vaken och klar för julavslutning. Kommer nog förmodligen att behöva vara sjukt fokuserad på allt som händer i Brahesalen för att vara säker på att jag inte somnar där inne. Det är så jävla typiskt att man ibland har all energi i världen när man som minst behöver/vill ha den, och ingen energi alls när man som mest behöver/vill ha det.

Oh well. Förhoppningsvis somnar jag rätt gott ikväll istället.
Nu: julavslutning och därefter julklappsshopping.

2011-12-20
21:42:56

Alicia Marley....

2011-12-20
21:38:10

Gammal men åh så mysig bild på min fluffiga vän.

2011-12-20
21:34:32

MysAlgot

2011-12-20
21:33:27

Höstguld

2011-12-20
17:11:15

TACK LOVISA. <33333

2011-12-20
16:52:59

Bakade pepparkakor. Gjorde mamma och pappa :)



2011-12-20
14:56:39

Peppa
Emil Jensen & Familjen – Nyår

2011-12-19
15:40:59

Göteborgresan, november 2009
Taget från emzofc.blogg.se. Fan vad jag skrattade när jag läste igenom detta. Minnen <3 (Varning: flera stavfel förekommer.)

 

"De senate två dagarna har varit underbara! Jag har verkligen haft så otroligt roligt, och Melissa Horn-konserten var magisk. Hon är precis lika bra live - om inte bättre.
Vi lämnade Jönköping klockan 10:01 på söndagen. Ett byte skulle ske en timme senare i Falköping, och sedan skulle det ta ytterligare en timme innan vi kom fram till Göteborg (ingen direkt lång resa med andra ord).
Vi fick sprida ut oss för att hitta sittplatser eftersom att alla vagnar var fullsatta, antagligen eftersom att Dreamhack precis hade slutat. Överallt satt/låg det folk och halvsov tillsammans med sina datorer, och vi kände att vi var de enda pigga på hela tåget.
Resten av tågresan gick bra, och vi var framme i Göteborg vid 12. Det första vi gjorde var att sätta oss och äta på McDonalds.
Felicia sa åt oss att beställa sålänge medans hon gick för att hitta en toalett så hon kunde byta om till jeans.
En halvtimme senare kom hon tillbaka, mumlandes något i stil med "på andra jävla sidan......lång kö.....tio jävla kronor..."

Efter vi ätit gick vi runt på stan en stund, innan vi begav oss vidare mot vandrarhemmet vi skulle bo på.  Vi hade valt att bo i ett 13-manna rum eftersom detta var billigast, men killen i receptionen berättade att de höll på att bygga om där så vi fick ett helt 7-manna rum för oss själva istället! Underbart!
Rummet var dock litet som ett 3-manna, men fräsch och väldigt fint, och vi hade utsikt mot stan vilket också var ett plus. Det fanns en dubbelsäng som jag och Felicia började slåss om, men Moa avbröt vår diskussion genom att bestämt sätta sin väska på sängen och säga att hon förtjänade den mest - och därmed skulle ha den - eftersom hon hade bokat rummet. Vi försökte tjafsa emot först, men om blickar kunde döda hade blicken vi fick av Moa tagit kol på oss båda på studs.
Det räckte med en snabb titt i spegeln för att jag skulle riva ut hela min väska i sökandet efter mitt smink och min plattång, Moa och Felicia hängde på de också.
Amanda satte sig i sin säng och tittade på medans vi gjorde oss iordning. Gång på gång undrade hon varför vi sminkade oss när det fortfarande var flera timmar kvar tills Melissa-konserten, och hon fick alltid samma svar. Man känner sig fräschare.
Efter ett tag började vi tröttna på hennes gnällade, och plötsligt slänge någon ur sig "du är kille, du förstår inte sånt här". Amanda drog efter andan och spärrade upp ögonen. "Du sa inte precis det där."
Jodå. Och jag var inte långsam med att hänga på; "Fan, ni killar har det så skönt som inte behöver sminka er."
Och sedan var det igång. Kill-kriget mot Amanda. Det förgyllde nästan de dagarna för mig, fy vad kul jag har haft åt det. Gång på gång -under hela söndagen och måndagen- kom små elaka kommentarer flygandes ut ur min, Moas och Felicias munnar, och utan att vi nämnde Amandas namn så fattade alla att de var menade till henne. Och bara för att alla visste att kriget var igång så misstolkades också saker som inte ens var menade att vara elaka. Som när vi satt och åt, och jag frågade om jag fick smaka på Amandas bollar (=potatiskrokanter, jag kom bara inte på vad de hette). Det tog mig någon minut att fatta varför Amanda tittade så surt på mig, och varför Felicia och Moa satt och asgarvade. "Jag har inga jävla bollar" muttrade Amanda surt.
En annan gång när Moa och Amanda stod och snackade (på väg hem från Melissa-konserten) och Moa gnällde om att hon ville hångla med någon. "Jag kan hångla med dig!" sa Felicia snabbt. Då vänder sig Moa om till Amanda, tar tag i hennes tröja, tittar henne rakt i ögonen och säger "men jag vill hångla med en kille..". Inte förens Moa  såg Amandas sura blick (som hon alltid fick när vi /råkade/ säga ett killskämt) fattade hon hur dumt det blev. Och aj, min mage. Jag skrattade så jag tjöt.
Sedan kom det som sagt lite haltaskiga kommentarer då och då;
* Herravdelningen på H&M:
Ska jag hjälpa dig hitta något snyggt?
* Gillar du killar? Åh! Jag som alltid velat ha en homo-kompis!
* Haha, jävla bög!
* Slåss inte, du vet att ni är mycket starkare än oss tjejer!
* Hej, flickor.. och pojkar!

Well, det var mycket mer än det jag skrev upp nu (de jag skrev upp var knappt ens roliga), men ska jag vara ärlig har jag glömt de roligaste. Skriver upp fler så fort jag kommer på!


Vid halv sju började vi bege oss ner mot stan och Lorentsbergsteatern där konserten skulle hållas, och det tog oss faktiskt "bara" en halvtimme att ta oss dit. (Killen i receptionen sa att det skulle ta ungefär en halvtimme, så vi trodde att det skulle ta oss minst en timme med tanke på att ingen av oss varit i GBG så mycket.)
När vi väl var framme hade de precis börjar släppa in folk. Vi tog ett bord, satte oss ner och väntade på att klockan skulle vi kvart i åtta - då de öppnade dörrarna in till salen. Vi var genomblöta eftersom det började regna på vägen dit, och trötta efter den långa dagen. Jag önskar nu att jag hade varit lite piggare..
Felicia satt och sa om och om igen att om Melissa inte spelade "New york" så skulle hon stämma henne. Jag blev liiite orolig, men det var mest för att hon rent av såg galen ut när hon sa det.
Konsterten var i vilket fall underbar. Melissa var som väntat helt fantastiskt, och låtarna kändes 100 gånger mer äkta när man hörde dem live.
Efter en timmes musikmagi tackade Melissa och bandet för sig och gick ut från scenen. Utan att ha spelat New York. Jag sneglade lite på Felicia som satt med ihopbitna läppar och tittade rakt fram. Ajdå.
Men så kom Melissa ut på scenen igen, satte sig ner, och spelade ytterligare 5 låtar. Och tack och lov - en av dessa var New York.
När konserten var slut på riktigt sa Melissa att hon skulle komma ut och signera skivor och prata med de som ville, men det var mycket folk och ingen av oss fyra kände att vi hade något större behov av att stanna mycket längre.
Vi gick och satte oss på McDonalds istället och disskuterade det vi just hade sett. Både Moa, Amanda och Felicia hade hittat nya favoritlåtar, medans jag (som kan alla låtar utantill) redan har mina.
Vi satt kvar där ett tag innan vi började bege oss hem mot vandrarhemmet. Till skillnad från ditvägen tog det oss ungefär en timme att komma hem - och gud vad roligt vi hade! Jag skulle verkligen vilja skriva ner allt som sas, men det skulle ändå inte vara roligt för er - hur kul det än må ha varit för oss just då.

När vi äntligen kom fram (jag fick tjata på dem att skynda sig de sista tio minutrarna eftersom att jag frös så otroligt) så sprang vi upp på rummet och la oss ner i våra sängar.
Innan jag berättar mer måste jag nämna att Amanda kom inspringande på vårt rum innan vi skulle börja gå till konsterten och skriker "DET VAR EN SKITÄCKLIG 40-ÅRIG BLATTE SOM SA ATT HAN HETTE MUSTAFA, SEDAN BÖRJADE HAN PUSSA OCH KRAMA MIG! OCH INGEN SVENSKA KUNDE HAN HELLER!". Vi hade börjat asgarva, men Amanda hade verkligen haft panik. "Men sluta, det var bara en överglad blatte" sa vi om och om igen, men hon var verkligen helt chockad.
Efter det vägrade hon i princip lämna rummet.
Felicia och Moa gick iväg för att hitta en öppnare till sina drickor medans jag och Amanda stannade på rummet. Plötsligt kommer de inspringande i rummet, skrikandes av skratt. "HAHAHA, NÄR VI STOD I KÖKET SÅ KOMMER DET EN MAN OCH KRAMAR OM OSS BAKIFRÅN! FYFAN VAD ÄCKLIGT!"
Amanda blev helt till sig och skrek "VAD VAR DET JAG SA!? DET MÅSTE HA VARIT MUSTAFA!".
Jag skrattade lite men gjorde ingen större grej av det, jag trodde nog mest att de överdrev. "Okej, nu fan skickar vi ut Emma så hon får se att vi inte skämtar."
Sagt och gjort, de puttade ut mig ur rummet och jag gick för att sätta mig i soffan i det gemensamma TV-rummet.
Efter några minuter kom Moa, Felicia och Amanda och joinade mig.
- Han måste vara här någonstans...
- Men skärp er nu. Ni överdriver bara.
- Emma, vänta bara tills han kommer..

Vi började spela lite kort, men de satt hela tiden som hökar och tittade sig runtomkring i rummet. Plötsligt flyger de upp och trycker ihop sig i soffan jag sitter i.
- Vad håller ni på med?
- Emma.. eh.. bredvid dig..

Plötsligt ser jag i ögonvrån hur en Zoo-klubba kommer svävandes precis bredvid mitt ansikte. Jag tittar upp - och ja - där stod han. En lång, smal figur med tajta cykelbyxor (som gjorde att man såg lite för mycket) och ett stort leende på läpparna. Han nickade med huvudet med klubban och tittade sedan på mig. Jag tog tyst emot den.
Felicia gjorde likadant. När han kom till Moa och Amanda skakade de häftigt på huvudet och mumlade "nej tack, det är bra..", men han stod kvar och viftade med klubban framför deras ansikten tills de frustrerat ryckte åt sig den bara för att få honom att sluta.
Jag och Felicia tittade på varandra och började fnissa hysteriskt. Sen plötsligt känner jag hur han börjar trycka sig mot min arm, och eftersom han stod upp kan ni ju själva lista ut vilken del av hans kropp som trycktes mot mig. Jag ryckte till och puttade bort honom, men då la han sig över mig istället. Felicia bokstavligen flyger upp ur soffan, och jag är inte sen med att följa efter. Då börjar han springa efter oss samtidigt som han mumlar "nej.. nejnejnej". Jag och Felicia springer allt vad vi har till vårt rum, och Amanda och Moa kommer efter. Amanda börjar fiffla med dörren, men sätter hela tiden in kortet (nyckelkort) på fel håll. "JAG FÅR INTE IN KORTET!" skriker hon samtidigt som jag håller på att dö av skratt. Hela situationen är bara så absurd.
Precis innan han hinner fram till oss lyckas hon få upp dörren och vi slänger oss in och drar igen dörren efter oss. Väl där inne lägger vi oss ner och tjuter av skratt. "VAD VAR DET VI SA, EMMA!?"
Plötsligt knackar det på dörren, och vi blir knäpptysta. Amanda öppnar fönstret och börjar klättra ut (på skämt - men det såg jävligt roligt ut). Vi hoppar upp i den lilla soffan och trycker ihop oss. Ingen vågar öppna.
Knackningarna fortsätter och Moa går fram för att öppna dörren. Jag hade lovat henne att jag skulle gå fram och klappa till Mustafa om det var han som stod utanför.
Men det var det inte. Det var killen i receptionen som bad oss dämpa oss lite. Bakom honom, några meter bort, stod dock Mustafa och vinkade till oss. Vi lovade att vara tysta och förklarade snabbt läget innan vi återigen stängde dörren.

Ja, så mycket som jag skrattade då var det längesedan jag gjorde.

Vi lämnade vandrarhemmet vid elva på morgonen nästa dag, och gick därefter för att äta frukost. Vi lyckades hitta ett mysigt ställe med amerikanskt tema. Amerikanska pannkakor med sirap, mums. Efter det gick vi på stan några timmar innan vi vid sju började bege oss mot tågstationen, tåget skulle gå vid åtta.

Vi hade sett fram emot en lugn tågresa hem, med musik och lite småprat om allt som hänt. Men ack nej, så blev det inte. Precis bredvid oss sätter sig nämligen tre blatte-fjortiskillar och börjar dunka fruktansvärt dålig fjortismusik på sina mobiler.
Helt plötsligt säger den ena "ey, ska jag fisa på hon den blonda?", och så släpper han sig, det äcklet, rakt på stackars Amanda som inte märker någonting. (Okej, jag och Moa skrattade.)
En stund efter det säger Moa "Emma, följ med mig på toaletten". Då slickar sig den andra killen om munnen och väser "Jag heter Emma.."
"Nej, det gör du inte alls" sa jag och drog med Moa bort.
Vi konstaterade att de måste varit Mustafas lärjungar som han sänt efter oss, och undrade när de skulle börja bjuda oss på klubbor. Det gjorde de aldrig, och som tur var gick de av några stationen innan Falköping där vi skulle av för ett byte.
Precis när vi stannat i Falköping så får stackars Moa migrän. Hennes ögon blir blodsprängda och hon blir överkänslig för både ljud och rörelser (perfekt skick att komma hem i efter två dagar med tjejkompisarna i Göteborg, eller hur? Föräldrarna lär ju inte tro något alls. Nejdå.).

Vid tio var vi hemma i Jönköping, och mamma hämtade upp mig på stationen. Jag avslutade offeciellt vårt lilla äventyr med att ropa "hejdå tjejer.. och killar!".
Somnade direkt när jag kom hem.

Hoppas ni orkade läsa allt! Kände att det blev en del text, och ändå har jag bara tagit allt i väldigt korta drag."

2011-12-19
15:25:44

Gammalt är bra: blogginlägg
Läser min gamla blogg och skrattar åt hur mycket roliga inlägg där finns. Bland annat detta fantastiska:


"Jag har precis fått mitt mattelärare att stämpla mig med sin hat-stämpel mitt i pannan.
Vi hade prov idag, och på något vänster var jag en av de som var klara först.
Jag hade inget speciellt att göra utan satt och ritade lite på kladdpappret jag hade använd till provet, och min lärare verkade vara lite nyfiken på vad jag ritade. Hon går fram till mig och flämtar till lite.
Inte förrän inser jag att det är hakkors jag sitter och ritar.
Smsar sedan detta till min kära far, och får som svar  "HEIL HITLER!"
Jösses."

---

"Ligger i papis säng framför hans bärbara dator och är inne på Facebook.

Pappa: Vem är Ville?
Jag: Va?
Pappa: Ja? Den där Farm-Ville?"

---

"Amanda och Göran vad hemma hos mig igår en stund och hade skräckfilmsmaraton. Vi hade åkt till Media Markt och köpt en "body bag" (en box med 12 lite nyare skräckfilmer).
Kvällens asgarv skedde vid middagsbordet. Mamma, pappa, Jakob, jag, Amanda och Göran satt och åt och småpratade lite. På något sätt kom vi in på ämnet "fiskar", varan Mandie någon gång ska försöka vara smart och kläcker kommentaren;
"Men alla fiskar behöver ju gå upp till ytan för luft."
Två sekunders tystnad, innan alla (inklusive mina föräldrar) bröt ut i asgarv.
Göran skrattade så hon trillade av stolen, och hostade genom sin skrattattack fram; "MEN AMANDA! VARFÖR TROR DU EGENTLIGEN FISKAR HAR FENOR?"
Skrattet avbröts i någon sekund innan ännu ett asgarv spreds.
- Menar du GÄLAR, Martina? sa jag.
Sen skrattade vi ännu mer. Jag trodde Göran skulle kvävas."

---

Skoldagen har varit okej. Jag var så sjukt trött, och somnade till lite på sista lektionen, som var matematik.
Lovisa och jag satt och pratade om vår tråkiga mattelärare.

- Usch. Hon är så himla tråkig. Jag ska sätta ett snöre i henne och slänga henne på gatan, sen ska jag gömma mig i en buske. När någon sedan kommer för att plocka upp henne ska jag dra i snöret så hon flyger in i busken! Haha, vad awesome jag är. Jag gjorde precis vår mattelärare rolig!
- Jävligt misslyckat, Emma.
- Meeh, jag vet. Skojar ju bara.
- Nej, nej, asså, jag menade att ingen kommer stanna för att plocka upp henne.

---

Här är våran sms koversation:
Jag: ..va?
Göran: Haha, hej
Jag: Wtf..?
Göran: Jag ringde dig inatt, men du andades bara i telefon, så jag blev rädd.
Jag: Haha, nej. Min telefon låg på skrivbordet i morse. (Och den är uppfällbar, så även om den hade legat bredvid mig hade jag inte kunnat "råka" svara.)
Göran: ...AAAH!? :O
Jag: HAHAHAHAHA
Göran: Det är fan inte roligt! Du kanske gick i sömnen?
Jag: Absolut inte. Det är jag helt säker på.
Göran: Fyfan. Fyfan vad läskigt.

---

Konversationer mellan mig och Alicia julen 2009:

- Emma, vad står det där?
- Det står "god jul".
- Nej, det gör det inte alls. Det står "god bajs". Nu får du fyra hål i nacken bara för det!
- ...va?
- DU HÖRDE MIG!

- Får jag öppna dina paket, Emma?
- Vi kan öppna tillsammans!
- Okej!
- Oj Alicia, vad snabbt du öppnar. Vänta lite, jag hänger inte med.
- EMMA, DET ÄR BARA SÅ ATT NU FÅR DU FAKTISKT HÄNGA MED!

---

Filippa gick runt med en lite leksakskastrull som hon rörde om i.

Filippa: Det här är Thomas soppa. Han vet hur man lagar soppa, han lägger bara i goda saker.. som.. ja, det vet jag inte, men det är väldigt goda saker. Och varm är den, så han säger att >den ska man inte äta varm<, och så blåser han.. Thomas vet hur man gör.
Jag: Haha, jaså? Vem är denna "Thomas" då?
Filippa (viskar): ..han kommer om natten..
Jag: Hahaha, va!?
Filippa: Ja, han är här nu!
Jag: Jaså? Vart då någonstans?
Filippa (Pekar på Dexter som kryper runt på golvet): Där.
Jag: Är det Thomas?
Filippa: Nej. Det där är Thomas kille.
Jag: ...o..okeej..

---
Jonathan: Zlatan är enormt bra.
Lovisa: Är Zlatan ernorm?
Emma: Vem är enorm?
Lovisa: Är han tjock?
Frida: Neej, han har en snopp.
Emma: Va? Vem har en snopp? Och vem sa det?
Frida: Det var jag!
Alexandra: Har Zlatan en snopp!?
Emma: ..Stock?
Matilda: HAHAHA

2011-12-19
09:56:52

Så kan det gå!
Igår när jag skickar in denna veckas enkätbilder till Linnea får jag ett svar som säger att Elin (reporten) har tittat fel i mailet och frågar fel fråga till personerna vi intervjuade. Lagom panikartade känslor infinner sig när Linnea säger att hon måste ha nya intervjuer i sin inkorg senast klockan tre idag. Börjar egentligen inte förrän vid ett, men det var bara att maka sig upp klockan halv sju för att göra sig i ordning (shit happens, men hon köpte mig i alla fall en kaffe "kryddad med dåligt samvete" som plåster på de förlorade sovmorgon-såren). Vid åtta står jag utanför skolan och jag och Elin lyckas tamejfan slänga ihop en helt enkät på bara 20 minuter. Det var ännu mer tur för Algots del, eftersom jag tog med honom på uppdraget. Han stod fastbunden vid en buske utanför skolan och jag var nästan tvungen att gömma mig för så fort han såg mig blev han som galen. Han skällde och gnällde och drog, och kom jag närmare så började han hoppa och svansen flög runt som en trumpinne med ADHD. Önskar han kunde visa mig sån tillgivenhet hela tiden!

Nu när bilderna är inskickade ska jag försöka sova några timmar till innan skolan börjar.
God natt, eller vad man nu säger.


Hämta inspiration från veckans streetstyle i Rookie på torsdag!

2011-12-18
14:19:56

Lär mig om

2011-12-17
19:34:54

Gammalt är bra: Pjäxan

2011-12-17
11:49:02

Gammalt är bra


Letade igenom min externa hårddisk igår och hittade (bland asroliga och överredigerade gamla egobilder) massa bilder på mina småkusiner som jag bara glömt bort/struntat i. Bland annat denna goding på Alicia! Tror den är två år gammal ungefär.
Ska ägna kvällen åt att fixa till bilder på skitungarna och skicka till Ulle. :)
Nu: jobb.

2011-12-16
22:35:17

Alva och Algot utforskar

2011-12-16
22:14:39

Kommer du?





2011-12-16
06:20:45

Dra åt pipan, fru Söderström. Trots att jag föreställer mig dig vacker.

Klockan är sju minuter över sex när jag påbörjar inlägget, och jag har redan varit vaken i en timma. Egentligen behöver jag inte gå upp förrän nio men någonting väckte mig och nu kan jag bara inte somna om. Det är så djävulskt mycket tankar som rör sig i mitt huvud. Ni skulle börja skratta om ni kunde se eller höra dem, även om de för det mesta inte är speciellt roliga (eller överdrivet depp heller för den delen).
Dessutom har jag en sångmening som går på repeat i mitt huvud och jag fattar bara inte hur den kom dit! Så här låter det i mitt huvud just nu:

"Ritsch, ratsch, fili-bom-bom-bom,
fili-bom-bom-bom, fili-bom-bom-bom.
Ritsch, ratsch, fili-bom-bom-bom,
fili-bom-bom-bom, fili-bom!
Fru Söderström, fru Söderström, fru Söderström. Fru Söderström och lilla mammsell Ros!"

Vafasen liksom. Inser ni hur jobbig den är att ha fastklistrad på hjärnans playknapp?

2011-12-15
00:43:45

Oredigerat


2011-12-15
00:13:53

Hej.
Jag avskyr min ansiktsform och det är en anledning till att jag gillar att gömma mig bakom mitt hår. Well. Här gör jag inte det. Alls. Varsågoda.
Det är faktiskt jobbigt för mig att titta på översta bilden, haha, men jag tvingar mig för jag MÅSTE komma över detta.



2011-12-14
22:16:23

Charm

2011-12-14
21:09:47

Dagens garv!

2011-12-14
16:36:57

Framtiden har väntat länge nog



Snart.


Snart ropas vårt gemensamma namn ut i högtalare och vi tas emot av lyckotjut och applåder från dåtid och framtid, och bilder av barn - som en gång visste så lite om världen - pryder folkhavet.
Snart slänger vi våra vita mössor mot himlen och även osäkra hjärtan sjunger fyfan vad jag är bra, för jagleverjaglever jag lever än idag. Snart får kroppar som är på väg att ge upp ny kraft och blir starkare än någonsin. Snart dansar vi på lastbilsflak till hög musik som blir högre och högre men ändå inte lyckas överrösta ljudet av våra bankande hjärtan, som slår så hårt det kan på bröstets väggar för att vara säker på att det är en del av allt. Snart tar lungor sitt första andetag på flera år.
Snart kramar vi våra fiender och gråter tårar av guld mot deras axlar, slänger ur oss fan vad fint vi har haft det ändå och lycka till för vi vill och kan inte hålla inne på orden (för de analyserade bitchblickar och spydiga kommentarer glöms bort när man inser att världen är stor och att det kan handla om ett permanent avsked).

Snart kläs kroppar med självdiagnostiserad fulhet i vitt och för en dag är de vackrast i världen. Se mig hör mig här är jag. Han som knappt sagt ett ord på tre års tid blir sentimental när någon drar igång en gammal låt från det tidiga 2000 och gråter ikapp med klassens machomachomacho man. Hon som rökte alldeles för många cigaretter på lektionstid pekar finger åt klassrummen men ger korridoren och caféet en sista blick innan lastbilen dansar iväg.


Snart får förseningsursäkterna en paus.
Snart har tankarna och drömmarna sett färdigt rymden och landar tryggt i våra händer (och de viskar att nu är det din tur).
Snart står vi med otaliga blågula band runt halsen, champagneglas i plast och halvfula mjukisdjur som från och med den dagen alltid kommer att ha en plats på hyllan i sovrummet, och som liksom outtalat kommer att symbolisera de tre åren trots att de bara fick vara med en dag. Och vi döper dem till roliga namn så att de alltid lockar till skratt när de (och minnena de bär på) nämns.


Måsten kommer alltid att vara måsten men snart kommer vi se dem som annat än eländiga tvång. Fötterna lossar mark men vi kämpar för att lyckas behålla dem på jorden och låter istället huvudet svävar upp bland molnen, för alla vet att drömmen är studentens bästa vän.
Snart tar vi framtiden i hand och kastar oss och våra lyckorus ut mitt i livet. Skriker att nu är jag äntligen här, ta mig och gör mig till din - här och nu och just precis i denna stund. Morgondagen orkar vi inte vänta på, och den kommer ju tids nog ändå.


Snart.








Nu väntar sista och första dagen på resten av våra liv.

2011-12-12
22:13:46

Äntligen!
Har äntligen bestämt vad det ska stå på undersidan av skärmen på min studentmössa, hihi. Vad jag har valt får ni se så fort mössan är i mina händer! Spännande va?

2011-12-12
21:50:02

Skulle kunna börja jobba där imorgon med tanke på den produkterfarenhet jag lyckades skaffa på mig under en timme i butiken.
Har haft en riktigt mysig fika med min älskade Göran (<3!) ikväll. Fick dock vänta 45 minuter på henne inne på Body Shop, där hon jobbar och ikväll var tvungen att dra över pga mycket folk. När hon äntligen var klar hade jag typ testat vartenda bodybutter, läppglans, ögonskugga och parfym som fanns. Hennes kollega kom medan Göran var och hämtade sina grejer fram till mig och frågade om jag "hittade det jag sökte". Hon måste ha trott att jag stoppat ned halva butiken i fickorna med tanke på hur jag osäkert smygit runt i butiken så länge. Jag skrattade lite nervöst till svar och sa att jag bara väntade på Martina, då log hon och gick därifrån.

Efter det fikade vi på café Adelante, ett café jag aldrig varit inne på men som faktiskt var väldigt mysigt. Vi hade skitkul och jag älskar känslan av att varje gång jag är med Göran påminnas om hur fantastisk hon är och hur bra vi är ihop. Drack tre koppar kaffe var och drabbades av en koffeinkickar som var till duga, gick igenom nya händelser i våra liv, lyssnade på Susanne Sundfor och skrattade åt fyllehistorier vi missat att berätta för varandra.

Du är fin du, min bästa vän.


2011-12-12
12:19:55

Mobilt


I bilen med mami. Passade på att ta en JÄVLIGT seriös bild p när mitt hår inte var rakt men det faktiskt såg okej ut ändå.

2011-12-11
22:09:02

Alva gör det kaffedrickande Sverige stolt.

2011-12-11
19:34:53

Boundaries
Hear silence choking you
Listen to the world
Run away speaking true
Break down in the cold


2011-12-11
18:46:25

Alicia och Alva utforskar


2011-12-11
18:20:13

Glädjespridaren

2011-12-11
18:14:39

Alva Palva

2011-12-11
16:04:06

24 december 2000
Det var julafton. Jag var sju år. Mamma, jag och Jakob åkte som vanligt till affären för att handla in det sista till julbordet, det var bara någon timme kvar tills de skulle börja droppa in - finklädda och glada med en lyster som bara själva julafton kan ge folk.
Fina servetter med julmotiv, julmust och åter julmust samt lite annat som ingen förutom mamma hade mycket koll på.
Mamma bar kassarna, jag och Jakob sprang stojandes efter, galet uppspelta över dagens datum och allt vad det innebar. Mitt i allt stojande sprang vi förbi en man som satt ihopsjunken på en bänk (som såg lika gammal ut som mannen). Hans ögon såg ledsna ut men munnen var bara ett sträck. Han verkade inte vara fattig, och trots att han såg ut att vara lite extra finklädd verkade han inte särskilt rik för den delen heller. Jag stannade snabbt upp och tittade fundersamt på honom. Han såg mig och började le, men jag blev så generad att jag utan att le tillbaka sprang fram till mamma som nu låg flera steg före. Hon hade också sett mannen.
Den där mannen har nog ingen att fira jul med, sa hon.
Mitt hjärta gick i tusentals bitar.
Ingen att fira jul med!? Skulle han sitta ensam på självaste julafton? Jag fick en stor klump i halsen och mina ögon blev med ens blanka. Hur kunde det vara orättvist? Jag tyckte det var helt fruktansvärt och fick så dåligt samvete över att jag inte ens hade lett tillbaka. Min kropp skrek åt mig att vända tillbaka och ge den gamla mannen en kram, men huvudet sa nej och så blev det. Klumpen i halsen växte och hela bilresan hem grät jag tyst för mig själv i baksätet medan jag tänkte på den gamla mannen.


Sedan den dagen har jag haft otroligt svårt för när folk säger att de ska fira jul ensamma, även om det faktiskt helt och hållet är deras eget val och de inte mår dåligt över det. För två eller tre år sedan så satt min mormor själv på julafton, jag kommer inte ihåg anledningen men vet att själv hade valt det. Ändå mådde jag så himla dåligt och ville bara sno någons bil för att åka och hämta henne.

Julen gör mig, hur kliché det än låter, så otroligt tacksam för allt och alla jag har omkring mig. Den gör mig också så himla ledsen över hur orättvis världen är och hur många som inte har det lika bra som jag.
Åh.
Var tacksamma.


2011-12-11
14:42:13

Hög av nostalgi (Drömhus!)

ÅÅÅH. När jag hittade detta höll jag på att gå i bitar av lycka! Jag älskade Drömhus när jag var liten, haha. Stod framför spegeln och mimade mig till fantasiextas. Åh vad jag ville vara som hon.
Fantastisk nostalgikänsla just nu! <3 Minns särskilt att jag gillade låten "Du kan ge". Hade den och "Hålla dig nära" som singlar. Hihi.









Och titta bara på detta underbara klipp! Detta är dock bandet Caramell med låten "Gummibåt". Haha, den här låten dansade och mimade jag och en kompis till på förskolan. Finfint! DÖR för övrigt på dansen. Älskade 90-tal. Älskade tidiga 2000.

2011-12-10
21:50:01

Nytt från Den Svenska Björnstammen!
Fyfan vad jag älskar detta band. Helt fantastiskt - gör mig aldrig besviken.
Den svenska björnstammen – Svalkar vinden

2011-12-10
19:09:11

Alicia viskar en hemlis till mormor!

2011-12-08
22:06:31

Snöbolla mig då. Gör det.


2011-12-08
20:22:06

Om ni har tråkigt...
På tal om hundar (se förra inlägget) så har jag världens bästa grej att göra om man är uttråkad. Gå in på vovve.net eller sök helt enkelt på google efter Griffon Bruxellois. For real the most funny-looking dogs EVER. Skrattar mig lycklig varje gång! Här har ni ett smakprov:





2011-12-08
20:07:19

Några hundraser jag är liten sugen på
Vill börja inlägget med att säga att jag inte har tagit eller äger rättigheterna till några av dessa bilder. Länk till där jag hittat dem hittar ni över respektive bild.

Har sakta men säkert utvecklat en väldig kärlek till hundrasen Fransk Bulldog. Har faktiskt aldrig träffat en utan bara sett några på avstånd samt kollat in filmer på dem på youtube, men jag tycker de så otroligt fräna ut och verkar så himlans mysiga!

Fransk Bulldog




En annan hundras jag har varit sugen på ganska länge är faraohund. Det är också för att jag tycker de ser så häftiga ut, men jag har ingen aning om hur de är eller någonting så om det någon gång skulle börja luta åt en sådan så har jag en massa saker att kolla upp om dem.



Faraohund 2

 

 

Min morbror har en American Staffordshire Terrier-blandras som är så jävla mysig och jag har träffat på flera stycken som är lika mysiga som hon. Och visst är det sjukt fina?

 

American Staffordshire Terrier

 




Åh, Shar-Pei är ju också så himla häftiga och söta. Vill bara gosa in mig i alla deras fettvalkar, HIHI.

Shar-Pei




Shar-Pei 2

 

 

 

Några speciella hundraser som ni är intresserade av att skaffa?

2011-12-08
16:07:08

Hello Winter 2011


2011-12-08
15:21:50

Årets "Hello Winter"

2011-12-08
13:55:05

!

2011-12-07
22:54:55

Fantastisk nattmusik (som ni självklart hittar i listan)
Susanne Sundfør – The Brothel

2011-12-07
14:24:30

Feberdrömmar

Feberdrömmar om matlagningsprogram och alkohol i en annan stad, där julbelysningen får tillräckligt med ström och snön är vit istället för grå och svart. Feberdrömmar om pianofingrar på gitarrsträngar och stjärnhimmel som klichéigt jämförs med glitter i ögon (från julbelysningen som får tillräckligt med ström).  
Bubbel som får skratt att bubbla och ord att snubbla dubbelt så mycket.
Livshistorier som aldrig tagit del av varandra, koffeintabletter som får kaffeSverige att skämmas. Espresso fem gånger om och vi är förlåtna. Hjärtattack check hjärtesorg väck (för i dessa feberdrömmar är vi två).
Feberdrömmar om ett vitt hus som försöker se inbjudande ut klädd i sina gula lampor, och som ser stort ut men egentligen är rätt så litet. Om vinfläckar på de vita väggarna och en suddig bild av en fest som förklarar hur de kom dit.
Om värmeljus som snor syre och klär av tjocktröjan, ramlande idéer som är så förbannat smarta att de skrivs ned och läses upp morgonen därpå (då man inser att de inte var så jävla mycket för världen). Disney och inget annat än disney och nostalgin gör sitt. Allt slutar lyckligt och det vet vi men ändå gråter vi oss igenom filmerna.
Feberdrömmar om misslyckade treminutersbrownies i mikron och ett snabbt konstaterande: jag är värdelös i köket.
Men vafan, det är okej, jag hjälper dig. Vi gör det tillsammans i all vår fylleglans och livsbriljans och aningen inbillade kroppselegans (armar flyger och mjöl hamnar överallt).
Feberdrömmar om nätter som utnyttjas och dagar som aldrig hinner komma. Musikfilosofi och kaffepoesi.
Feberdrömmar där frågan "vad hände med tiden?" aldrig ställs för inte vill vi slösa den på att svara.

Feberdrömmar som blir mer än bara feberdrömmar.
Snart. Vi ska bara låta livet göra sitt.


2011-12-06
20:55:09

VIlka sjuka ideal de vill få oss att leva upp till.
Så jävla stört. Visst att de redigerar skiten ur alla modeller - det vet väl i princip alla - men det här tar ju fan priset. Nu får man reda på att vissa av reklammodellernas kroppar inte ens är riktiga.

http://www.fotosidan.se/cldoc/h-m-datoranimerar-modeller.htm

2011-12-06
13:49:49

True story

2011-12-05
20:49:16

Oh the joy

2011-12-05
20:05:15

PARTYVINTER, HELL YEAH.
Planer för december & januari.

December:
Jobb 4, 5, 15, 16, 18, 27, 28, 29 och 30:e december (vilket är asbra).
28:e kommer Cicci ned. Bio, resturangbesök, party, party och mer party!
31:a nyårsfirande med det bästa folket jag vet! Exakt hur eller var vet vi inte än, men det löser sig alltid.

Januari:
2:a januari åker Cicci hem :( Men då har jag nog festat sönder henne ändå! :D
4:e januari beger jag och Martina oss av till Skavsta där vi stannar en natt eftersom vårt flyg till fucking BERLIN (!) avgår jättetidigt morgnen därpå.
Sedan är det MEGAPARTY i Berlin 5:e - 10:e jan.

25:e får jag förhoppningsvis en rätt go lön och 27:e åker jag och gänget upp till Göteborg för ÄNNU MER PARTY. Waaah!

2011-12-04
22:50:39

Min mamma är champangekåt.
Mamma har precis införskaffat sig en iPhone 4S, vilket jag egentligen inte ALLS förstår. Hon är verkligen den mest otekniska människa jag vet om och hittills har jag fått hjälpa henne med precis allt som har med telefonen att göra, vilket har gjort mig rätt irriterad eftersom hon aldrig lär sig om jag hela tiden ska göra allt åt henne.
Jaja, nu har hon i alla fall skaffat spotify på den och vi sitter och ska fixa ett konto till henne.

Jag: Vad vill du heta?
Mamma: Måste jag heta något?
Jag: Ja, alltså ett användarnamn som du skriver när du vill logga in.
Mamma: Men herregud... eh... Champange!? :D
Jag: (Håller mig för skratt) Chansen att det inte redan är taget är rätt liten. Haha, Champange-Susanne..
Mamma: JA! Det kan jag heta!
Jag: (Börjar asgarva) ChampangeSusanne? Okej, då får du heta det!

2011-12-04
14:09:55

Dyr utekväll är dyr.
Alltså. Fredagens utgång. Fan vad kul vi hade.
Dagen efter inser jag dock att jag inte kommer ihåg hur sjutton jag tog mig hem, och att jag tappade följande saker:

Betalkort
ID
Busskort (500 kr)
Smink för över 500 kr
Ny halsduk
150 kr löst
Hårprodukter för 200 kr

Well. Suddig kväll. Dyr kväll. Fantastiskt rolig kväll!
Lite Ulf Lundell-karaoke på Velvet med Olivia bland annat <3

2011-12-04
00:18:02

Nihms hemlighet
Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag älskade den här filmen när jag var liten, och hur glad jag blev när jag äntligen lyckades komma på vad den hette så jag kunde söka upp den! Nimhs hemlighet. Åh. En sån fantastiskt vacker barnfilm. Hur många av er såg den när ni var små? :)

2011-12-02
13:10:52

Dagbokspoesi: 2


viskning med enkelbiljett
hjärta sjunger ensam duett
dansar en dans
för två

vägg klädd i osynlig skrift
där otålig fingertopp varit på vift
när svart natt känts alldeles för blå


tanke bekämpar tanke som förolämpar tanke som dämpar
smärta som gömts i ekande bröst
"det kommer när det kommer"
är en klen tröst







och hjärtat fortsätter att sjunga
och dansar sin dans
för två