EVSILFVER

2013-02-28
12:01:04

Impuls-Emma
I över tre veckor har jag jagat dessa skor, som inte verkar finnas i min storlek någonstans i hela Sverige. Blev desperat. Fick en impuls. Beställde dem, efter 40 minuters intensivt letande, från en engelsk hemsida. Står att deras UK 7 motsvarar vår EU 41. HOPPAS det stämmer, annars är jag screwed. Någon som köpt skor i UK-mått tidigare? Stämmer det? Har ju testat dem i 40 här i sverige och då var de lite för små, så 41 skulle egentligen sitta perfa. 
 
 
Men alltså... KOLLA VAD SNYGGA DE ÄR. De kommer göra hela min vår!

2013-02-28
09:08:10

Vi är älskade (ett smakprov på en kommande text)


Vi är älskade av din vän fotografen 
för vår sorg är inte iscensatt 
du tittar aldrig in i linsen 
och jag har glömt bort hur man ler 

Vi är älskade av min vän sadisten, 
han som ser igenom vinsmakande skratt 
han som ser det ingen annan ser 2013-02-27
12:13:00

Äntligen!
Vårpeppen har äntligen satt igång! Det är ljust när jag vaknar och hyfsat ljust (i varket fall inte kolsvart) när jag går hem efter jobbet. Jag är piggare och mer peppad för vad som komma skall, jag ler åt livet och känner mig kärare än på länge. Keaton Henson, my all time favorite, har släppt ett nytt album (Keaton Henson – Birthdays). Vårpepp13 har precis börjats bygga upp med hjälp av Isak Strand, Oskar Linnros, Movits och Thomas Stenström. Jag är peppmusiks-kåt. Komsi komsi, älskade, efterlängtade vår!

2013-02-16
16:21:00

Scooby dooby doo
 
Hittade denna gamla goding på Scooby när han bara var 11 veckor. Gose!

2013-02-15
22:51:24

Jag älskar dig, gamle vän
 
När jag ser den här bilden på min sovande vän får jag för mig att han ser väldigt gammal ut. Då inser jag att han faktiskt fyllde 8 år ganska så nyss, och strax därefter inser jag hur otroligt snabbt tiden går utan att man tänker på det. Så planteras en undran över hur mitt liv någonsin kommer kunna bli detsamma när Algot inte finns mer, för hur mycket jag än vill förneka det så vet jag att den dagen kommer. En dag när han faktiskt är borta.
Inte förrän tårarna spränger bakom ögonen och jag hostar till på grund av klumpen i halsen lyckas jag släppa på tanken och säga åt mig själv att det är lång tid kvar, och att jag inte ska slösa den på att fundera över vad jag ska göra när den är slut. Nu ligger han ju faktiskt här bredvid och snusar fint. Nu finns han. Nu finns vi.

2013-02-15
22:34:00

Cam_girl_93
 
Hej och hå i lingonskogen. Fick tröjan av Andreas. Jättefin!
 
 
 
 

2013-02-14
13:07:00

Jag är ingen poet
Jag är ingen poet, bara en rastlös estet med för mycket fritid men för lite frihet, ser på livet med både skörhet och skevhet och skriver egentligen inte för att beröra men råkar jag röra sinnen och föra minnen tillbaka till regndroppar i april eller spröda novemberlinnen nära intill med mina ord så 
är det väl fint. 

Jag är ingen poet, vet knappt vad jag pratar om eftersom fingrar och mun har för bråttom för min tankegång. Läser du fortfarande kanske jag borde bocka och buga, kanske tacka för din tid, trots att du inte läser för min skull utan för din. Förhoppningsvis. 

Jag är ingen poet, bara upptagen med min egen osäkerhet. Det är ingen självklarhet att jag kommit någonstans om den inte fanns så kanske borde jag tacka utsidan för åren av brist på glans som inte gav insidan en chans för tänk om mitt liv hade varit i allians med en felfri fantasi, helt i balans, en segerdans under en molnfri himmelsperrong i harmoni med mina drömmars formation av en smärtfri livsrelation , fylld med vinster och framgång men tom på olaga hjärtintrång och snedsrång, en självbiografi som låter mer som en Benny Hill-sång och som visslas glatt på varenda balkong var eviga sommarmorgon. 

Nej, jag borde tacka ännu en gång. 
Vem orkar reflektera över perfektion? 

Jag är ingen poet, bara en känslomagnet som läser för många böcker om dröm och verklighet med tung epitet, lyssnar på för mycket musik och är världens bästa enmanspublik för jag lyssnar till din varje replik från din livslyrik. Du försöker lära mig poetik när jag försöker lära dig att det jag skriver inte ska läggas under någon etikflik i din browser. Har ingen speciell teknik eller taktik så din kritik tappar bort sitt syfte i mina ords rytmik när jag bearbetar känslodramatik med hjälp av trasig grammatik (för meningsuppbyggnaders juridik väger lätt i min dagboks lingvistik, och dessutom har jag för mycket tanketrafik för någon som helst logik, som du kanske märker). 


Jag är ingen poet, bara en rastlös estet som känner alldeles för mycket och för lite och inte vet vad hon ska göra av allt när tanken blir alldeles brännhet, så jag plockar fram min penna och låter den känna, låter det bränna genom blodet ned i blocket och ni sitter på första parkett när jag sätter på locket och döper mina ordklungor till 

"texter" 
Jag är ingen poet, bara en estet i en alldeles för liten studentlägenhet som misstar ensamhet för övergivenhet och gräver ned mig i en bottenlös orkeslöshet och inbillad osynlighet som till slut rubbar min personlighet och moralitet helt. 
Jag har tagit sönder andras hjärtan och jag har struntat i det. Det är som min inre tapet är klädd i syntet, 
jag har glömt bort hur man är äkta. 

Samtidigt lider jag av en slags främlingsfientlighet som omvandlar pojkars närhet till besatthet, vill de spendera mer tid får de vara förberedda på strid, som jag ofta vinner med hjälp av verbal cyanid. Jag har dödat så mycket vackert att folk kallar mig morbid. 
Jag är så jävla paranoid fast jag säger mig vara stabil på heltid. 

Jag är ingen poet, inte ens i hemlighet men delar gärna med mig av min tankeverksamhet även om jag hört att min lojalitet till svaghet i allmänhet är lite för konkret 
men 
du vet 
hellre det. 

Att vara diskret i sitt tänkande anser jag vara självkränkande.
 2013-02-14
11:33:00

Glad alla hjärtans dag!
Hoppas ni får en jättefin dag, vare sig ni har någon att dela den med eller icke. Själv ska jag, som jag sagt innan, ha skypedate med min pojk efter jobbet och vi ska cyberpussas (...åh vad sorgligt). Hoppas han får mitt paket idag. :(
 
 
 
 
In other news...
 
 
Så roligt när man kan göra folk glada, hihi, även om jag oftast är ganska snäll även andra dagar än just 14:e februari.
 
 

2013-02-13
10:26:02

Vad bjuds på den 14:e?
Imorgon är det alla hjärtans dag och jag är lite tjurig över att jag inte kan spendera den med Andreas, men sånt är livet. Pappa undrade "varför de lägger alla hjärtans dag på en torsdag" och jag fick förklara att det inte riktigt är någon som har lagt det någonstans, utan att det alltid har varit den 14:e februari. Synd dock, hade varit skönt att ha någon att skylla på!
 
Jag och Andreas ska i alla fall ha en skypedate på kvällen och jag har skickat ett paket som han förhoppningsvis får imorgon. Hade planerat som sjutton, att det skulle ta max två dagar för paketet att komma fram (skickade det igår) och att han inte skulle veta någonting utan blir jätteöverraskad. Så får jäveln en mail om att ett paket är på väg till honom från min adress. :( Sabbade ju allt juuu. När jag för en gångs skull är lite romantisk så går det ju åt pipan i alla fall. När Martina fick se vad det var i paketer började hon skratta och sa att hade jag för ett år sedan sett mig själv nu hade jag kräkts. Haha. Äsch. Min man förtjänar lite gull!

Någon som har några romantiska planer för imorgon, eller ska ni sitta hemma och äta Ben & Jerrys och gråta ikapp till en sorglig film? 

2013-02-10
16:20:35

Klick
Psst.. ni har väl inte glömt att ni hittar fler foton på min DA, fotosida eller tumblr...? 
 
 
Hon kände sig så vuxen som drack saft ut en kaffemugg.

2013-02-10
13:09:37

IG-news
 
Första egobilden tagen på ett bra tag. Hej och gå, näsring och allt ju!
En mascaraprick under ögat med. Yup.
 
 
 
 
Min lilla gubb-bebis!

2013-02-10
13:03:55

Till alla dissade, dumpade, ignorerade och nonchalerade, hämndlystna och olyckligt kära. Och alla andra.
 
Spelar denna som en tok nu, haha. Helt underbar!
 
 
När jag en gång dör
Det verkar bli rätt snart
Då kan du känna dej stolt
För att du var så smart
Då kan du känna dej nöjd
Med vad du gjort mot mej
Då kan du sitta där och sucka
Hela livet ut och ångra dej

Jag kanske flyger bort
Det kanske blir en krasch
Jag kan bli tagen av snuten
Har tänt snett på hasch
Då ska du fälla bittra tårar
På mitt fotografi
När jag är död ska du önska mej tillbaka
Men då får du tji

Jag är trött på att bli
Behandlad nonchalant
Men jag kan ge igen
Det ska bli intressant
Jag kanske gör nåt dumt
En gång när jag är full
Sen ska du sitta där och gråta
Men framför allt få känna skuld
 
Så det är bäst du hör upp med
Att göra mej nervös
Ja, det är bäst du hör upp med
Att vara hänsynslös
För du är hård som is
Och jag är mjuk som snö
Ifall du sårar mej igen kan jag bli sjuk
Och falla ner och dö

2013-02-10
12:57:53

I hate jokes about women's menstrual cycle. PERIOD.
Så är man ännu en gång på bussen hem till Jönköping. Nu fick jag i alla fall åka med Bus4you som jag beställt, när jag åkte till Uppsala fick de sätta in en extrabuss som var skit rent ut sagt. 6 timmar i ett hårt säte, knappt något benutrymme, inget internet och ingen möjlighet till att ladda varken dator eller mobil. Oj, nu när jag sitter och skriver det inser jag vilket otroligt jävla i-landsproblem det är. Herregud, hur fan kan jag sitta och klaga på det? Fast jag har ju faktiskt långa ben. Och en skör svanskota. Och en nästan helt urladdad mobil.
 
Jaja. Fem minuter innan avgång får jag ett mail av Bus4you där de skriver att jag blivit placerad på en extrabuss och därför har fått 155 kr tillgodo för att jag inte får åka med den "lyx" jag beställt. De formulerar sig så konstigt och ber om ursäkt så pass många gånger att jag tolkar det som att jag måste beställa en NY buss, och alltså inte kan åka med den som kommer om fem minuter. Tänkte att den var överbokad eller något. Får fullständig panik och blir hysterisk och arg. Flänger runt på stationen och försöker få tag på B4Y på telefon men lyckas inte. Försöker snacka med någon i informationsdisken men de före mig är så otroligt sega, trots att jag står och suckar dem det högsta jag kan i nacken, att jag tillslut ger upp när jag märker att det inte går framåt. Ringer B4Y igen och äntligen svarar det en herre som jag skäller ut efter noter.
- Hur fan kan ni skicka detta mail till mig 5 minuter innan avgång? Hur fan tänker ni? Vilken buss menar ni att jag ska ta?
Mannen blir helt ställd och säger skrajset "men.. ja, alltså, den bussen du ska ta avgår ju från samma hållplats som den ordinarie bussen skulle gjort...".
- VA? DEN GICK JU FÖR FEM MINUTER SEDAN. HAR JU FLÄNGT RUNT SOM EN IDIOT FÖR ATT NI FORMULERAR ER SÅ KONSTIGT!
- Oj, eh, ja, ojdå...
 
Klickar honom i ren ilska och springer allt vad jag har med mina stora väskor. Tänk er en riktigt, riktigt överviktig tjej som försöker sig på att springa för första gången på 5 år. Så såg jag ut.
Bussen står till min lättnad kvar när jag svettig som en gris kommer fram, och chauffören frågar surt varför jag inte var på plats vid avgång. Orkade inte ens be om ursäkt utan svarar bara att jag var det, men att jag fick ett mail som jag misstolkade. Kliver på och ser att alla fönsterplatser är upptagna, och inte en jävel flyttar på sin väska/jacka när jag nu för andra gången staplar förbi dem i jakt på någonstans att sitta. Tillslut frågar jag en trevlig tjej om jag kunde få besvära henne lite och det var ju inga problem. Slår mig ned och kan äntligen andas ut. Kör mig bara till Andreas nu, tack.
 
Tror jag är på väg in i the magic week med tanke på den otroligt onödiga irritation, ilska och stress jag lyckades utsätta mig själv och andra för. Förlåt, du rädde man på andra sidan luren. Förlåt käre busschaufför. Förlåt mig själv.

2013-02-08
18:44:00

Det blåser storm häromkring, men vi har medvind
Isak Strand vs. TOE – Medvind
 
 Lätt goaste peppa-våren-låten just nu.

2013-02-08
12:37:00

Reddit

2013-02-08
11:40:31

30 dagars fri premium
Psst... Spotify erbjuder just nu 30 dagars gratis Premium, för er som inte har men är sugna på att testa. Använder mitt spotify 24/7 så jag är en trogen anhängare.

2013-02-08
10:19:00

Feb. 08, 2013
 

2013-02-08
09:28:27

På tal om förra inlägget
Haha. Hittade detta inlägg i utkastet. Go tjej... :(
 
 
Frågar alltid ungarna på jobbet lite på skämt om jag är jobbig när jag ber dem säga "omelett", "cheese", "apelsin" eller liknande. Idag svarade en unge torrt "ja" och snörpte på munnen samtidigt som han gav mig en dödens blick. Log bara till svar och sa skämtsamt "det var det värsta!".Inombords brann jag av förakt.


JAHAHA. ÅK HEM DÅ. JAG SKITER I VILKET. JAG VILL ÄNDÅ INTE TA KORT PÅ DIG. DU ÄR INTE ENS SÖT.

 
 

2013-02-08
09:25:25

Andreas is lucky to have me...
Igår var jag en bitterfitta rent ut sagt, vilket antingen kan ha göra med omställningen i min kropp efter att ha börjat med LCHF, eller att PMS:en sakta smyger sig på. Var irriterad på allt och alla och fick ta många djupa andetag på jobbet när det inte gick som jag ville. Dessutom satt jag och störde mig på alla föräldrar med dålig grammatik. Japp. Så vuxet och nödvändigt så det är nästan inte sant. Svor tyst för mig själv varje gång jag såg att någon skrivit "firas av Mamma o Pappa" eller skrivit skrivit sin stads/orts namn med liten bokstav. HUR kan man skriva mamma och pappa med stora bokstäver, men inte namnen på syskonen eller orten? För någon som lyssnat på svensklektionerna i lågstadiet är detta ett mysterium. 
 
Oj, jäklar så hårt jag går på. Herrejösses. Jag kanske får ta några djupa andetag igen och räkna till tio. 

2013-02-07
10:50:00

Fnitterattacker från Reddit.
 
 
 
"Dad! Mom! Stahp!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"The longer you stare, the funnier it gets"
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-02-07
09:58:59

Avslappnat
 
Gorillaz – On Melancholy Hill
 
 
Värst var mycket musik det har blivit de senaste inläggen. Det bottnar nog i att det inte händer allt för mycket i mitt liv just nu, i alla fall inte på vardagarna. Men jag klagar inte! Våren kommer förhoppningsvis snart, vilket betyder en 20-årsdag samt en Dublinresa med Moa, pappa och morbror Anders (får det i födelsedagspresent). Sedan kanske, kanske det blir ett stycke flytt till Uppsala. 

2013-02-06
21:29:00

Anna Järvinen
Anna Järvinen – Porslin
Anna Järvinen – Vals för Anna
 
Edit: Jaha, nu får man veta att "Porslin" var ett utav bidragen i årets melodifestival och att man därför är en schlagerfjant. Ack och ve. Låten är dock vacker, så det får jag väl ta!

2013-02-06
12:46:37

Nytt från Movits!
 
Movits! – Röksignaler
 
Ja ja ja ja ja tack. 

2013-02-06
12:44:04

...Om ni inte redan hört...
 
 
C2C – Down The Road
Parov Stelar – Booty Swing - Original
The Other Tribe – Skirts - Radio Edit

2013-02-06
12:42:00

Morgonstund har guld i-FANJÄVLASKIT
Vaknade av mig själv idag. Öppnade försiktigt ögonen någon millimeter men stängde dem snabbt igen då jag märkte att det var väldigt ljust. Tänkte trött för mig själv att det var lite märkligt eftersom klockan säkert bara var sju. Hade en konversation med mig själv vidare jag skulle gå upp eller sova ut tills klockan ringde. Det senare förslaget vann och jag somnade sött om innan jag vaknade till igen, denna gången så märkligt pigg och utvilad. Blev väldigt glad och tänkte att LCHF-dieten redan hade börjat få inverkan på mitt liv, innan jag, till toner av "jag ger dig min morgon" i mitt huvud, tittade på klockan. Fem över nio. Jag började jobba för fem minuter sedan. Hade glömt att ställa klockjäveln innan jag somnade igår. Flyger upp likt någon som stoppat upp en raket i rumpan och ringer min kollega.
 
- Sitter du på bussen?
- EH, SKOJAR DU ELLER JAG VAKNADE PRECIS KLOCKAN HAR INTE RINGT HERREGUD OJOJ JAG SKYNDAR MIG ALLT JAG HAR KOMMER SNART OKEJ HEJDÅ.
 
Smooth. 

Tjugo minuter senare kliver jag ur huset och möts av det här:
 
 
 
VAFAN. DET SKULLE JU BLI VÅR JU.
 
 

2013-02-05
10:44:00

Dansen före döden

2013-02-05
10:18:33

Gel-lack från Depend
Jag har alltid haft extremt sköra naglar och testat på alla möjliga sortes vitaminer och behandlingar för att stärka dem, men ingenting har riktigt fungerat förutom denna svinbra metod. Under halva högstadiet gick jag på Face Stockholm och fick mina naglar målade med gel-lack/shellac; ett gelélack som håller sig snyggt. glansigt och starkt i upp till fyra veckor. Naglarna går inte sönder och de lacket hjälper dem att bli starkare. Så jävla bra!
 
Dock lade Face Stockholm ned och det nya stället som jag började fixa mina naglar på var inte lika bra, så jag slutade. Mina naglar höll sig starka väldigt länge men när vintern kom gav de vika för kölden and I'm back where I started. 
 
Sedan hittade jag detta:
 
 
Depends egna gel-lackkit! Woho! Finns bland annat på H&M och kostade 450-500 kr, men då får man också med en LED-lampa som behövs för behandlingen. Testade det igår och det funkar skitbra! Yay! :) Instruktioner medföljer självklart. 
 
 
 
 

2013-02-05
10:11:56

Suddenly...... LCHF.
I torsdags var jag inne på Aftonbladet.se och ströläste lite när jag kom in på en sida om LCHF. Läste igenom texten lite snabbt och vips så hade jag bestämt mig för att börja med det. Jag är rätt spontant.
Där fanns ett 4-veckorsprogram som skulle vara en hjälp på traven när man satte igång. Precis vad jag behöver - ett konkret schema där jag vet vad som gäller. Min kollega undrade vad jag gjorde och när jag sa att jag precis bestämt mig för att börja med LCHF hakade hon snabbt på. Hon är rätt spontan. Resten av torsdagen och fredagen ägnade vi varje ledig stund till att skriva ut massa info, recept och scheman som vi satte in i varsin pärm. Så jävla dedikerade efter bara en tanke. Haha. 
Igår var första gången vi körde igång och jag blev typ chockad över hur mätt man blev av maten och hur jävla länge man höll sig på den. När jag såg att man bara skulle äta tre mål per dag blev jag först lite orolig eftersom jag jobbar heldag och en hel del energi faktiskt går åt, men jag blev inte hungrig en enda gång innan det var dags att äta. Och gott som sjutton var det med. 
 
Så här såg middagen ut igår. Okej, det ser inte så himlans smakrikt ut på bilden, jag är medveten om det, men det var verkligen gott! Hamburgare i salladsblad med ost, bacon, hemmagjord dressing och tomater. 
 
 

2013-02-04
11:36:00

Femstjärnigt musiktips
 
Hade aldrig hört dessa innan Andreas i söndags satte på "Two Weeks". Så jävla bra.
Gissade vad jag lyssnade på hela vägen hem från Uppsala?
 
Note: Ser att något är galet så de yt-videos jag lagt upp syns inte. Här har ni spotifylänkarna så länge: 
Grizzly Bear – Two Weeks & Grizzly Bear – Yet Again

2013-02-04
11:33:00

Två väldans korta helgresuméer
Det har inte hänt allt för mycket det senaste, förutom att jag har jobbat på vardagarna och pussats med Andreas på helgerna. Min bror har fyllt 18 år (grattis!), och jag inser att jag själv snart fyller 20. Vad i helaste friden. 20? Nä, det kan inte stämma. Jag är inte 20 år. Jag är ju fortfarande liten. Eller...?
 
Fast ja. Spännande är det ju. Nu är man systemetbehörig och får komma in på de där dansande klubbarna man inte fick gå in på innan. Vissa av dem i alla fall. Fast jag gillar ju inte att dansa, så egentligen gör det inte mig någonting att inte komma in där.
 
 
 
Blandade bilder från Instagrammandet de senaste dagarna:
(följ mig: evsilfver)
 
 
Fick en sjukt snygg väska från pojken min! Så jävla snygg. Love it.
 
 
Alva Picasso Pohl bredvid sitt mästerverk. När jag och Andreas började dejta sa han bestämt att jag ALDRIG NÅGONSIN skulle få sminka honom. Inte på några som helst villkor. Enters Alva... 
 
 
En väldans söt Alva-Palva fredagsmyser med mig i soffan och tillsammans väntar vi på att Andreas ska stapla innanför dörren.
 
 
Morgnarna börjar äntligen bli lite ljusare! Det är inte längre kolsvart när jag går mot bussen. Snart är all snö borta också, hurra!
 
 
Min finpojk på hans sista dag på Lager 157. Nu är han coolaste säljaren på Solo. Bäst är han. 
 
 
Det är pinsamt att erkänna men jag hade fortfarande inte köpt någon julklapp åt Andreas när jag kom till honom denna helg, så jag hade lite smått panik med tanke på den urgulliga present jag fick av honom (fan, har ju glömt att lägga upp den här, skandal!). När han sedan satt och tittade igenom TV-spel som han ville ha (medan jag satt och spelade Algons Åberg och Sunes Sportlov som jag tvingat honom att ladda ned), så sa jag helt enkelt att imorgon får han plocka ut några spel som du vill ha så pröjsar jag det, som en jävligt sen och oromantisk julklapp. Men vad gör man? Jag har tänkt och tänk men inte kommit fram till något som helst bra. 
Dagen därpå åkte vi och kikade in på hans jobb. Det var mening att jag bara skulle få se hur han jobbade, men det slutade med att vi var där i typ 40 minuter på jakt efter en skjorta till min bror som fyllde 18 i fredags. Efter mycket om och men hittade jag vad jag sökte, men då hade spelaffären vi tänkte dra till efteråt redan stängt. Vi kikade in på Åhléns iställt och märkte att de sålde ut alla sina spel för 20-190 kr styck. Andreas blev lyrisk. Det blev jag med. Slutade med att vi köpte upp typ halva spelsortimentet som var kvar. Köpte några Simsprylpaket åt mig själv (HIHIHIH), och några barnspel till Alva och Alicia som jag tänkte åka och lämna i veckan. 

 
In other news... jag saknar att skriva. Så mycket. Har ingen som helst inspiration och det suger.