EVSILFVER

2011-12-07
14:24:30

Feberdrömmar

Feberdrömmar om matlagningsprogram och alkohol i en annan stad, där julbelysningen får tillräckligt med ström och snön är vit istället för grå och svart. Feberdrömmar om pianofingrar på gitarrsträngar och stjärnhimmel som klichéigt jämförs med glitter i ögon (från julbelysningen som får tillräckligt med ström).  
Bubbel som får skratt att bubbla och ord att snubbla dubbelt så mycket.
Livshistorier som aldrig tagit del av varandra, koffeintabletter som får kaffeSverige att skämmas. Espresso fem gånger om och vi är förlåtna. Hjärtattack check hjärtesorg väck (för i dessa feberdrömmar är vi två).
Feberdrömmar om ett vitt hus som försöker se inbjudande ut klädd i sina gula lampor, och som ser stort ut men egentligen är rätt så litet. Om vinfläckar på de vita väggarna och en suddig bild av en fest som förklarar hur de kom dit.
Om värmeljus som snor syre och klär av tjocktröjan, ramlande idéer som är så förbannat smarta att de skrivs ned och läses upp morgonen därpå (då man inser att de inte var så jävla mycket för världen). Disney och inget annat än disney och nostalgin gör sitt. Allt slutar lyckligt och det vet vi men ändå gråter vi oss igenom filmerna.
Feberdrömmar om misslyckade treminutersbrownies i mikron och ett snabbt konstaterande: jag är värdelös i köket.
Men vafan, det är okej, jag hjälper dig. Vi gör det tillsammans i all vår fylleglans och livsbriljans och aningen inbillade kroppselegans (armar flyger och mjöl hamnar överallt).
Feberdrömmar om nätter som utnyttjas och dagar som aldrig hinner komma. Musikfilosofi och kaffepoesi.
Feberdrömmar där frågan "vad hände med tiden?" aldrig ställs för inte vill vi slösa den på att svara.

Feberdrömmar som blir mer än bara feberdrömmar.
Snart. Vi ska bara låta livet göra sitt.


Kommentar:
#1: milla

...........har du skrivit detta? helvete vad bra.

2011-12-09 @ 23:59:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: