EVSILFVER

2011-03-29
22:47:28

CAPS
Idag på ljudmedialektionen fick jag ett psykbryt.

Jag och Lovisa har varit där totalt 2 gånger den där terminen, och anledningen är helt enkelt att lektionen suger bajsdoppad snopp. Den är två och en halv timme lång och uppgifterna är så tråkiga att jag kan spy. Dessutom har vi världens mest sega lärare.
Förlåt, kära Sam. Vi tycker att du är jättegullig på ditt vis men i lamhet tar du faktiskt priset. Det var för övrigt hans tal jag satt och störde mig på när jag sedan fick reda på att han fått en stroke för 1 år sedan som jag skrev i något gammalt inlägg. Smooth.

Anyhow, förra gången när vi skippade den lektionen fick jag ett litet sms med följande text:

Har ni hoppat av  ind. val ljudmedia?
Sam


Det var då vi bestämde oss för att det kanske skulle vara smart att börja gå på lektionerna igen.
Sagt och gjort, efter röst- och rörelsen gick vi gråtfärdiga in och satte oss i det dystra klassrummet och Sam, also known as McStroke, började uppropet.
Han blev chockad när det visade sig att både jag och Lovisa var där. Hehe.

När han skickat iväg alla med sina uppgifter så kom han fram till oss och frågade hur vi skulle göra. Han sa att han inte hade något att gå på eftersom vi inte gjort någon uppgift. Detta var vi snabba med att påpeka att det inte stämde. Vi har gjort 2-3 uppgifter i alla fall, och det borde han veta.
Han sa att han inte hade hittat dem så vi fick logga in på datorerna för att öppna dem.

Då visar det sig att alla våra jävla uppgifter är borta.
Och det var inga små uppgifter, de hade faktiskt tagit tid och ansträngning.

Han skyllde på oss och sa att det var vi som hade sparat fel osv, men saken är den att varje gång så har vi bett honom att hjälpa oss spara eftersom vi inte villE göra fel.
Detta fick jag påpeka fyrtioelva gånger. Han glömde uppenbarligen bort det eftersom att han fortsätte säga att det var vårt fel.
När jag äntligen fått i honom det faktum att det var han som gjort fel eller datorn som var cp så började han prata om att vi inte var de första med detta problemet.  Någon minut efter kom två andra tjejer och sa att deras sparade filer också var borta.

Det som irriterade mig mest var den jävla tjurgubben som stod bakom som ett jävla troll och inspekterade allt vi gjorde. Han var tydligen någon computer dude men istället för att hjälpa oss sa han bara att "datorn gör inte fel, det är ni som inte har sparat, blablabla fucking bla". När någon av oss försökte förklara att så inte var läget så förvandlades han till en jävla 5-åring och började tjafsa om att så var det visst, och datorn gör inte fel, och om den nu gjort fel så var det ÄNDÅ vårt fel - för vi hade inte tänkt på att spara filerna på femhundratolv olika ställen i datorn och på olika USB.


MEN OKEJ, MOSAIKLIKNANDE GUBBJÄVEL. FÖRLÅT FÖR ATT VI INTE AUTOMATISKT TÄNKTE ATT DATORERNA ÄR FUCKED UP OCH KOMMER ATT TA BORT ALLT JÄVLA ARBETE. DIN JÄVLA FOSSIL. OCH ARGUMENTERA LITE JÄVLA BÄTTRE ÄN "AMEH SÅ ÄRE", LYSSNA PÅ VAD VI SÄGER ISTÄLLET FÖR ATT STÅ MED ARMARNA I KORS SOM EN ANNAN KÄRRING OCH SÄGA "SKYLL ER SJÄLVA" ELLER VISA I ALLA FALL LITE JÄVLA SYMPATI FÖR FOLK SOM LAGT NED MÅNGA TIMMARS ARBETE PÅ NÅGOT SOM ÄNDÅ MÅSTE GÖRAS OM FROM SCRATCH. JAG HATAR DIG.


:)
HEJDÅ2011-03-29
17:29:09

Du tröstar dig med ordet "mod" och hoppas på att ingen ser igenom
han krossade dig
du förlät honom


och de kramade dig och och sa
älskling, du är så stark


medan jag stod ensam en bit ifrån
med besvikelsen sköljande över mig
och tänkte


fan, älskling
jag trodde du var starkare än så

2011-03-27
23:25:33

Jag är inte deppig, men vad jag är trött på att jag aldrig kan få må helt BRA.
Det känns verkligen som att det aldrig är 100% bra med mig. Aldrig. Om jag inte mår dåligt psykist så är det fysiskt, och tvärtom. De senaste två veckorna har min hy torkat ut totalt och jag ser seriöst förjävlig ut. Min hud är lika stram som en katt-tunga och lika torr som en jävla öken. Vilka salvor och rengörningskrämer jag än använder så blir det bara värre. Har börjat få små köttsår överallt på min kropp också. Och ja, det är precis lika sexigt som det låter.


I morse vid halv nio vaknade jag av att jag var lite snurrig och framför allt kissnödig (heh) så jag gick till toaletten för att uträtta mitt behov. Helt plötsligt trillar jag ihop, börjar skaka som om jag fått en elstöt, kallsvettades i floder och mådde så jävla illa. Helt sjukt! Låg där på badrumsgolvet i ungefär fyrtio minuter innan jag lyckades att ställa mig upp, men jag fick skynda mig tillbaka till sängen för jag kände att ett till anfall var nära. Det kändes verkligen som att jag skulle spy så fort jag rörde på mig minsta lilla. Det räckte med att jag vred ena benet eller tittade lite, lite åt sidan för att illamåendet och kallsvettningarna skulle komma flygande in genom fönstret och ta över min väldigt förvånade kropp.
Hade verkligen inte en jävla aning om vad som hände men jag började fundera på att ringa ambulansen.

Och låt mig bara säga detta: Jag h a t a r sjukhus. Det känns som att jag spenderat halva mitt liv där och jag skulle aldrig ringa ambulans om jag verkligen inte ansåg att det var nödvändigt. Jag ringde inte ens ambulans när jag bröt hela jävla foten på en fest förra året.

Men jag fick sån panik över alla skakningar och det fruktansvärda illamåendet. Jag ville stoppa fingrarna i halsen men förmådde mig helt enkelt inte, så det blev att det inte kom upp något alls trots att jag låg och bad om att få spy, så att det kanske skulle sluta.

Anyhow. Det var fruktansvärt jobbigt men efter ca. fem timmar hade det lagt sig någorlunda. Illamåendet fanns fortfarande där och jag kunde inte stå eller sitta upp för länge innan det började svartna för ögonen.
Och nej, det var inte magsjuka eftersom jag inte behövde besöka toalatten för varken det ena eller det andra.
Matförgiftning tror jag nog inte heller att det var.Blä.
JAJA. Slut på detta elände.
Nu mår jag okej och jag ska till skolan imorgon, hähä. Racketcentrum för fan! Hoppas vi får spela badminton.

2011-03-25
13:29:30

Små saker som gör mig säker

Jag vet att jag tycker om dig...

...när du får måndagar att verka så himla långt ifrån fredagar och fredagar alldeles för nära måndagar. Jag vet att jag tycker om dig när du säger att du inte kan ses i helgen och det sticker det till lite i bröstet.
Jag vet att jag tycker om dig när du kallar mig pucko.
Jag vet att jag tycker om dig när du blir arg på mig och blir jag ledsen.

Jag vet att jag tycker om dig när du nämner dina ex och jag får bita mig hårt i läppen.
Jag vet att jag tycker om dig när du råkar titta åt en annan tjej och jag får lust att slåss.


Jag vet att jag tycker om dig när vi ligger och pratar om alla saker vi båda hatar. Jag vet att jag tycker om dig när jag glömmer bort massa viktiga saker eller när jag missar det mest intressanta i hela filmen för att jag ligger vänd mot dig istället och skrattar åt hur konstig du ser ut när du är fokuserad.
Jag vet att jag tycker om dig när orden inte tar slut.
Jag vet att jag tycker om dig när du inte är nära mig
jag vet att jag tycker om dig när jag mår dåligt
jag vet att jag tycker om dig när jag gråter och det känns som att jag inte klarar mer
...och jag helt plötsligt börjar tänka på dig.2011-03-25
09:13:16

Gay.
Jag har verkligen blivit världens största tjej av mina p-piller. Hormonerna är i krig och mina känslor är aldrig i mellanläge - antingen är de jättestarka eller så känner jag ingenting alls och blir deppig.
I morse på bussen lyssnade jag på "Skönhet inuti" från Skönheten & Odjuret och var nära till tårar för att jag tyckte det var så vackert.

Hahaha, alltså, vafan har hänt med mig? Jag är ju tjejen som inte gråter på bröllop eller till filmer, inte ens vid skolavslutningar eller hejdå:n, och absolut inte till musik.
Eller... jag var den tjejen. Nu tåras ögonen till barnfilmer. Pinsamt.JA DET VAR DET HÄR JAG NÄSTAN GRÄT TILL, OKEJ

.....

2011-03-24
18:10:33

Meh
Tycker det är omoget av fredag att vara så nära måndag och dåligt av måndag att vara så långt ifrån fredag.

2011-03-24
12:29:51

mitt skratt är förfärligt
..men jävlar vad kul jag hade

2011-03-23
16:29:02

har lekt med rebecca idag hejdå :pPP


2011-03-22
20:49:11

Fin dag med Lovisa
Har varit med Lovisa idag och det var mysmysmys. Vi båda var sega och trötta men så åkte vi hem till mig, åt hallonsorbet, drack pepsi max och tittade på 99 saker man borde göra innan man dör och Family guy. Det var väldigt trevligt!
Sedan blev vi superflummiga och surfade runt på explosm.net och tittade på massa olika versioner av Stoned birthday dog, som antagligen är min favoritbild of all times.

 

Lovisa började asgarva åt den här medan jag fick tänka till en extra gång innan jag fattade.

 

 

 

 

 

Birthday dog is very pleased.

 Kan fan inte sluta skratta åt den.Btw, Lovisa drömde att jag hade en bebis, och en liten bit av navelsträngen satt fortfarande kvar i naveln (som det alltid gör på nyfödda barn). Detta tyckte vi var så äckligt att ingen av oss ville ta i min bebis. Sen fick Lovisa också barn och eftersom jag var en "van" mamma så skulle jag lära henne lite. Jag plockade ur den återstående biten av navelsträngen och förklarade att om man satte den mot örat så kunde man höra sitt innersta väsens flickskratt.

Skrattade rätt hårt när hon sa det.

2011-03-22
12:38:25

Glad unge sprider glädje


Fast blogg.se's kvalité suger.

2011-03-21
22:52:46

Hormonfreak
Idag, mina kära vänner, så började jag med p-piller. Jag hoppas på mindre mensvärk nu, om ens någon mensvärk alls.
Jag var på ungdomsmottagningen och fick ut ett recept och hon sa att jag kunde börja redan idag. Hon sa också att det kunde påverka hormonerna lite.
Lite.

En halvtimme efter att jag tagit det lilla djävulspillret gick mitt glada humör ned till botten. Jag blev trött, slö och sur. Såg allting i gråskala och mina prestationer på teatersporten var förjävliga. Blä.
Sedan höll jag på att börja grina när pappa hämtade mig och sa att vi skulle till farmor och fika. Jag hade inte ätit på fyra och en halv timme och såg fram emot en stor måltid när jag kom hem innan jag begav mig vidare till teatern som började vid tjugo över sju.
Pappa fick ett spel men åkte sedan och köpte en sallad åt mig på Tortellini. Dessutom kallade han en gammal gubbe för "kuk" och en kvinna för "hagga". Jag har aldrig hört honom använda de orden. Heheh.
Han var väldigt stressad.

Hos farmor var jag bara tyst och fick skylla på en lång och intensiv dag i skolan, vilket inte var speciellt sant. Vi har bara två lektioner på måndagar. I och för sig är en av dem idrott, och jag körde på rätt bra idag.

Den djupa depressionen började inte släppa förrän vid åtta. Nu är jag bara extremt känslig och lättirriterad. Känner hur lätt jag har för att lipa också.
Gud så mesigt. Jag hoppas verkligen inte det kommer att fortsätta vara såhär länge. Är rädd att jag tar livet av mig pga. ett omaka par strumpor eller något.


En bra sak är i alla fall att jag nu är anställd som Rookie-fotograf på JP! Känns toppen! Hoppas att de vill ha kvar mig där en tid. Ska på möte den 31:a mars.

2011-03-21
09:40:15

Säljer min Sony A700 (kamerahus)
Säljer min Sony A700 (kamerahus) pga. kamerabyte. Har redan tre stycken som har mailat ang. intresse men det är absolut inte försent att höra av sig! Kameran är i fint skicka och nypris var 12.000 kr.
Nu säljs den för 7.000 kr.

Har också två objektiv som jag säljer (passar förstås till kameran).
Det ena är ett Vidvinkelobjektiv från Sigma (nypris: 7000 kr)
Och det andra är ett macroobjektiv, också från Sigma (nypris: ca. 5000 kr)

Vill ni köpa något av dessa antingen tillsammans eller utan kameran är ni välkomna att höra av er till evsilfver@hotmail.se

2011-03-20
19:27:25

Konstiga (men hysteriskt roliga) lagar
Mina favoriter:


West Virginia
Ett barn som luktar lök får inte gå i skolan.

Saudi-Arabien
Det förbjudet att importera videoband med mupparna för att miss Piggy är ett orent djur.

Alaska
Det är förbjudet att skåda älgar från flygplan.
Det är ett brott att putta ut levande älgar från flygande flygplan

Wisconsin
I staden Connorsville är det förbjudet för en man att avlossa sitt skjutvapen medan hans kvinnliga partner har orgasm.

Alabama
Det är förbjudet att bära en falsk mustasch som kan orsaka skratt i kyrkan.
Det är förbjudet att vid något tillfälle ha glass i bakfickan.

Jasper
Det är förbjudet för en man att slå sin hustru med en piska, vars diameter är större än mannens tumme.

Lee County
Det är förbjudet att sälja jordnötter efter solnedgången på onsdagar.

Baldwin Park

Ingen får cykla i en pool.

Skottland
Det är förbjudet att vara berusad om du innehar en ko.

Oklahoma

Det är förbjudet att göra grimaser åt hundar.

Arkansas

En man får slå sin hustru, men bara en gång i månaden.

Illinois

Det är olagligt att ge en tänd cigarr till en katt, hund eller annat husdjur.
Alla ungkarlar skall kallas master och inte mister när de blir tilltalade av deras kvinnliga sällskap.

Florida

Är du skild, gift eller ensamstående kvinna, är det olagligt att hoppa fallskärm på söndagseftermiddagar.
I Sarasota är det förbjudet att sjunga i baddräkt.
Kvinnan/mannen och frisören kan få böter om någon sover i en hårtork.


För mer konstiga lagar kan ni klicka här.
:))


Nu ska jag fortsätta att städa mitt rum som jag inte har städat på 3 veckor... Ja, det är precis lika äckligt som det låter.

2011-03-19
17:17:01

Mars 19, 2011 (en månad kvar!)
Vi står på parkering vid Friadalen och klär på Alva och Alicia deras täckbyxor. En bil står mitt på parkeringen och när Alva är klar springer hon och ställer bakom den, brett isär med armar och ben och säger "kom då bilen, kör över mig!"

Friska kusiner man har.
:)

 

..och det är exakt en månad kvar tills jag fyller 18.

2011-03-19
16:52:55

Natt i kortebo

 

2011-03-19
01:41:51

Natthumor


Det här var det roligaste och konstigaste på länge.
Trött som fan. Började asgarva.See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.
See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.

2011-03-19
00:07:30

Barnvakt


- Gud skapade hela jorden och gjorde så att killarn har snoppar och tjejerna har rumpor!
- Ja, jo, men killar har väl också rumpor?
- Ja men inte där fram som vi. Och Grodor äter müsli. Ska vi se på Trazan på bananen nu?
- Du menar Trazan och Banarne?


2011-03-18
08:23:23

Jävla väder
"Välkommen till trafikupplysningen, nu är det många som ringer. För närvarande har vi 31 samtal i kön."
Haddö.


26:an är inställd. Bajs.


2011-03-17
22:09:55

Tacktacktack!
Idag har varit en jättebra dag på så många plan! För det första var jag och klassen på genrepet till teatertreornas slutprojekt Gökboet. Den var superbra och alla var jätteduktiga!
Slutade direkt efter att den var över och träffade Felicia. Vi gick hela vägen hem till mig i sällskap av Algot som mamma körde ned till stan bara för att han skulle få gå ut och gå lite. Det var såå mysigt! Vi hade så mycket att prata om eftersom vi inte sett varandra på evigheter (kändes det som i alla fall). När vi kom hem till mig satte vi oss i min bastu och drack kaffe. Anledningen till att vi satt i bastun var för att den är väldigt ljudisolerad och vi ville prata ostört. Mitt rum kom inte ens på fråga då det ser ut som ett 3:e världskrig har utspelat sig där.
Jag satt och beklagade mig över att jag inte hade något jobb, och rätt som det var plingade telefonen av ett meddelande på facebook där det står att jag är erbjuden ett jobb som fotograf till Rookie på jnytt.se. How great is that!? Blev så glad att jag nästan hoppade i taket! Jag skulle maila in lite bilder och info om mig själv och jag var så exalterad att jag glömde en hel del viktiga och intressanta saker om mig i mailet, men förhoppningsvis blir de imponerade ändå...

Lite senare på kvällen frågar Ulle om jag vill sitta barnvakt imorgon, och eftersom jag saknar mina kusiner väldans mycket så blev jag jätteglad!
Kort därpå berättar Cecilia för mig att hon kommer ned till mig den 21:a april! Åh! Jag har saknat henne så jag kan dö! Och nu ska hon komma ned och vara med på min 18-årsfest, fniss.

Ja, denna dagen kunde verkligen inte ha blivit bättre! Tacktacktack till... ja. Gud eller vad/vem sjutton det nu var som fixade detta.
Detta behövde jag!

2011-03-16
19:03:57

Blöh.
Det går inte så bra för mig nu och jag undrar vart allt det här leder. Är fortfarande sjuk men imorgon BLIR det skola, så är det bara.
Suck.
Jag måste ta mig ur det här... och det snart, annars kommer jag att kollapsa.

Just nu får jag bara försöka se fram emot det roliga som väntar!

Berlinresan med pappa 15-18:e april
Min födelsedag 19:e april (18 år, åh!)
Min 18-årsfest (kan bli allt från 21-23:e april)
Sommarlovet
Emmaboda


Hehehe.

2011-03-15
03:16:12

Nattens underhållning


Jag har feber och kan inte sova. Blev länkad detta 75 minuters långa klipp, tänkte att jag bara skulle titta någon minut men det slutade med att jag såg hela. Kunde inte sluta titta! Så jäkla coolt, haha. Enjoy!

2011-03-14
21:19:08

Nu är jag (äntligen?) sjuk
Mår seriöst som en jävla.. jag vet inte vad. Har sprängande huvudvärk, rinnig näsa och värkande kropp (jaja, bättre att bli riktigt sjuk än att gå och inte riktigt veta hur man mår). Knarkar ipren och alvedon var fjärde timme på pricken. Gick inte till skolan idag men vid tio i fem inser jag att jag har teaterrepetition från fem till nio, och jag vet att jag MÅSTE gå på den. Fick panik och slängde mig in i duschen, panik-blåste håret och drog på lite mascara innan jag for iväg. Lyckades komma in precis innan jag hade replik.

Repet gick bra men jag kände att jag inte kunde ge 100%, och det var väl egentligen inte så konstigt med tanke på hur jag mådde.
Måste dessutom verkligen försöka skaffa fram ett nytt manus då mitt eget är i tusen bitar och helt i o-ordning. Blöh.

Hoppas jag mår bättre imorgon. Ställer i alla fall klockan och ska försöka komma upp.


Klockren bild på Martina och Teaterfestivalens logga 2008.

2011-03-13
23:09:59

Kvällens låt


Lugnar mina varför-Saade-nerver med musik som faktiskt är bra. Lyssna på killen! Trance på gitarr för fan.

2011-03-13
22:18:38

- I will be popular! - No, no you won't.
Hemma efter en myshelg med Elias.
Dock är jag jätteförkyld så jag har säkert smittat honom tio gånger om. Blev värre på tåget hem, tog en alvedon direkt när jag kom innanför dörren.

Tvingade Elias att titta lite på melodifestivalen igår. Har inte sett en enda delfinal så jag var lite nyfiken på vad Sverige hade röstat fram.
Fast nej, nu ljög jag. När vi var i sälen och åt på en sportbar så visade de melodifestivalen på big screen precis framför oss - det var lite svårt att inte titta då. Kommer ihåg hur vi satt och asgarvade åt Eric Saades framträdande och låt.
Anyhow. Inte för att Sveriges bidrag har varit bra någon gång, men detta årets bidrag slog verkligen i botten.

Jag klarar inte av melodifestivalen egentligen. Jag hatar de klämkäcka programledarna utan humor, jag hatar hur dålig musiken är, jag hatar de löjliga artisterna, jag hatar de krystade mellanakterna, jag hatar de patetiska låttexterna... well, kort sagt så hatar jag verkligen allt som har med det att göra.
Sverige har en förmåga att alltid skicka helt fel bidrag vidare till Eurovision, men detta året tog fanimej priset. Av ALLA dåliga låtar ni röstat till final så valde ni att ringa upp alla era pengar på " P o p u l a r "? Jag skäms. På riktigt. När The Moniker, Danny och Saade stod i topp höll jag tummarna för The Moniker. När det var klart att han inte skulle vinna tänkte jag att "jaja, Danny får väl vinna då, bara inte Saade gör det". När det till min fasa blev precis tvärtom  så vände jag mig bara bort från TV:n och svor åt hur fail svenska folket är.

Jag vet inte varför jag bryr mig så mycket egentligen, jag kommer ju förmodligen ändå inte titta på Eurovision.
Jag antar att jag bara inte kan förstå hur folk kan ha så dålig musiksmak.

Ah well, kan väl vara för att det bara är barn, gamlingar och gay people som tittar på det...
(Easy now, it was a joke.)

2011-03-12
13:44:51

Näe, electro ska det vara
Mår lite halvbra idag. Efter den spontana joggingrundan klockan halv tolv igår så fick jag en sprängande värk i både hals och huvud. Jag har kände mig lite halvkrasslig i torsdags men i fredags kände jag knappt av något så jag trodde inte att det var någon fara att ge sig ut och springa. Ack så fel jag hade. Som så många gånger förut bröt det ut bara fem minuter efter det att jag kommit in från joggingrundan, som konstigt nog gick väldigt bra. Det var otroligt skönt att få komma ut och jag höll ett bra tempo hela vägen.
Väldigt skönt.
Tills efteråt då.

Ah well, knarkar alvedon och drar till Elias senare. Han får skylla sig själv om han blir smittad - jag har varnat honom!
Får se vad vi gör ikväll. Jag måste nästan titta på melodifestivalen. Måste ju se vilken av dessa fruktansvärda låtar som svenska folket anser vara minst dålig och väljer att skicka vidare.

Nej men allvarligt, jag skäms över Sverige när jag får höra alla våra låtar som deltar i denna fruktansvärda tävling. Schlager är för övrigt den värsta genren jag vet. Usch.

:)

Åh, btw, jag måste fixa minst silvermedlemskap på fotosidan.se igen, då mitt har gått ut. Kostar 349 kr/året, men det är det egentligen rätt värt med tanke på hur mycket man lär sig av att ladda upp sina bilder där.
(För er som undrar så kan man bara ladda upp 10 bilder och vara med i två olika grupper när man inte har brons- sviler- eller guldmedlemskap.)

Fixa det till mig, tack!

2011-03-11
22:43:12

Kvällens påhitt

2011-03-11
21:07:43

Grillad kyckling lever
Har firat pappa och Jakob idag. Pappa för att han fyller år på söndag och Jakob för att han kom in på Katrinelunds handbollsgymnasium i Göteborg. Han flyttar till hösten.
Fattar ni hur underbart det är? Han f l y t t a r! Jag är så jävla glad över det så ni kan inte ana. Allt kommer bli så himla mycket bättre utan honom i min närhet. Sad but oh so true.
I alla fall, vi åkte ut till Anders och Ulle och åt gott. Egentligen skulle vi alla äta libanesiskt, men de hade bara en bricka för 6 personer på resturangen och vi var 8, så jag och Jakob fick äta sushi istället. Hehehe. Det var gott. Hade dock tänkt äta det hos Elias imorgon men det skippar jag nog nu, jag vill inte föräta mig på det nu när jag äntligen har börjat tycka om det.

Anyhow.
I bilen på vägen hem hade vi radion på och radioprataren läste upp ett mail från en tjej/kille som ville att en speciell låt skulle spelas, detta skulle göra honom/henne "jätte glad". Radioprataren skällde ut honom/henne och sa att på grund av denna särskrivning skulle han inte spela låten. Sån jävla power! Jag skrattade.
Min mor och min bror fattade inte vad grejen var och då var det min tur att få ett utbrott. De visste alltså inte var en särskrivning var. Pappa fick säga åt mig att ta det lugnt för jag brusade upp snabbare än en brustablett och kunde inte i mitt liv förstå hur de faktiskt inte kunde veta vad särskrivning var för något. Blev mest sur på Jakob, går man i nian borde man väl för fan ha koll på det? Om mamma har glömt det så visst, men kom igen.
Försökte sansa mig någorlunda och drog några exempel, typ som "grillad kyckling lever" och "rök fritt".
Resten av vägen satt jag och brusade upp över hur jävla dåligt de flesta stavar nu för tiden, i alla fall bland oss yngre, och hur jag hatar att varenda jävel skyller på att de har dyslexi trots att de egentligen inte har det.

Ja, förlåt, jag är en sån himla språkpolis att det är pinsamt. Men alla har brister! Bryr mig faktiskt inte ett piss om mina kompisar stavar helt åt helvete, kanske att jag rättar dem då och då men jag tycker inte om dem mindre och jag stör mig inte på det. Om jag däremot snackar med random folks som inte kan stava så blir jag lätt irriterad.
Fast fan, det är inte heller sant.. Om någon är väldigt trevlig bryr jag mig ju inte..

Eh. Vad förvirrande jag är.
Jaja.

Puss och sådär :pPpPp

2011-03-11
15:11:30

p o s e

2011-03-10
23:03:34

Don't make me show you how weak you are

2011-03-10
20:39:20

Något väldigt stort har hänt i Emma-topia.


Har inte riktigt kunnat äta idag, mått illa av tanken på typ all mat förutom knäckebröd, Granny Smith-äpplen och gogreen-röror. Men när pappa efter jobbet kom hem med Sushi fick jag plötsligt ett litet sug. Jag har alltid hatat sushi, tyckt att det smakar alger och kräkts nästan av bara lukten av det.
Nu fick jag som sagt ett konstigt sug av det och bestämde mig för att ännu en gång ge det en chans. Först tog jag bara en liten tugga, men Jakob sa att jag skulle äta hela rullen på en gång så jag stoppade motvilligt in hela risrullen i min mun, tuggade, svalde..

...och tyckte faktiskt det var riktigt gott!
Åt 3 rullar (Jakob och jag delade) och njöt verkligen av smaken. Ska till och med kolla om vi kan äta Sushi imorgon, hehehe.


2011-03-10
12:15:07

Åk med mig!
Waah, kan inte någon hänga med mig till Siesta? Jag är så sjukt taggad på att åka dit.

2011-03-09
15:46:07

p o s e

 

 

2011-03-08
21:32:39

"MEN EUW!?"
Varje gång jag går förbi den här tunnan på mitt gym tror jag att det står "använda trosor", och jag blir alltid superäcklad och undrar varför i helvete de har en tunna med använda trosor för?
Det är alltid samma sak. Tar mig ca. 3 sekunder innan jag kommer på vad det egentligen står.


2011-03-08
17:41:48

Tror inte ni fattar hur mycket jag peppar Emmaboda 2011

Det kommer att bli så JÄVLA awesome! Åh, jag längtar ihjäl mig. Hoppas bara jag lyckas på tag i ett jobb nu så jag få ihop lite pengar. Har lämnat typ 6 CV:n idag men det verkade vara fullt överallt. Jaja, blir det inget jobb blir det i alla fall feriepraktik. Lite bättre betalt när man fyllt 18.

Peppapeppapeppa!

2011-03-07
21:53:21

Den brända bajskorven och fåret/John Travolta
Jag och Hanna skulle egentligen träffats senare ikväll för en fika men vädret var så jäkla fint idag så vi bestämde oss för att ta våra fyrfotade vänner med på en promenad runt Axamosjön. Hannas lurvas heter Wiggo och är en blandning mellan pudel och jack russel. Ser ut som en svart bajskorv typ. Jag misstänker att han har någon hundform av ADHD, han var inte still eller tyst i två sekunder. Hoppade och for efter min vante och lyckades slutligen få tag i den. När jag äntligen lyckats få tag i vanten genom att distrahera honom med en pinne så var den helt nedslemmad. Yummy!

Btw, Hanna sa att hon tyckte Algot såg ut lite som John Travolta. Tog mig en närmre titt och det gör han ta mig fan! Får fixa en bild på det.

Mer bilder kommer!

2011-03-06
15:30:00

Be all we could
Berättade ju lite kort om att jag skulle få hem ett förhandsex av Isak Strands (vs. Toe) nya skriva. Well, here it is! Har redan lyssnat igenom alla låtar och det låter mycket bra!
Ni får hålla utskik efter den när den väl kommer ut.
Skivan You and me and yes you to hittar ni om ni klickar här.
Mer från Isak vs. Toe hittar ni om ni klickar här.

2011-03-03
22:25:25

typ 5 veckor sedan :PpPpp

2011-03-03
18:15:27

Antingen får jag ta och bli frisk eller sjuk på riktigt
Jag vet verkligen inte vad sjutton det är som jag har åkt på. Ena stunden mår jag finfint och i andra stunden är jag yr, illamående och har huvudvärk. Skitkonstigt. Imorgon blir det skola i vilket fall, det är en kort dag och jag m å s t e ut. Gick ut en promenad med Algot bara för att få lite frisk luft men direkt blev jag yr och illamående. Suck.
Jaja, det händer inte imorgon, punkt slut. Dessutom hade jag tänkt åka till Elias på kvällen så jag måste helt enkelt bli frisk.

Nu fick jag skitont i magen också. Känns som att någon har vridit mina inälvor typ tre varv, vafan. Vad är det som händer med mig?

2011-03-02
23:00:23

Vissa ord är så äckliga
I tisdags morse mådde jag jätteilla, vilket är väldigt ovanligt eftersom jag aldrig mår illa på morgonen annars. Förutom att jag inte fick i mig min frukost försökte jag att inte tänka på det och gick till skolan. Väl i skolan gick allt bra, fick äntligen min privata tid med PG, teaterläraren. Låter väl hur perverst som helst så för att ni inte ska få några konstiga tankar kan jag förmedla att vi håller på att jobba med monologer och vi har fått två tider var där PG hjälper oss med dem. Min karaktär/monolog är väldigt cynisk och sarkastisk vilket passar mig rätt bra. Monologen börjar ungefär såhär:
"Äntligen har jag fått kabel-TV. I vår nya, fria värld kan jag välja mellan tio olika kanaler. Min favoritkanal är Nordic Channel. Faktum är att jag runkar till Nordic Channel."
Att säga "runka" är inget jag har problem med men när PG plötsligt föreslår att jag ska säga "pulla" istället blir allt mycket jobbigare. Använder man ens det ordet längre? Har inte hört det på evigheter. Tror nog aldrig jag har hört det ordet i ett seriöst sammanhang. Jag vet inte varför men det tar verkligen emot att säga och jag fasar över att klassen plötsligt ska bestämma sig för att detta ska visas upp för föräldrar eller något.. Det vill jag verkligen inte.
Vilket äckligt ord det är.
Pulla.

Usch.

Jaja, jag får se hur jag gör med den biten i slutändan.

Resten av dagen gick sådär. Plötsligt fick jag en sprängande huvudvärk och jätteont i ryggen också. Kunde inte fokusera mig och mådde illa. Stack från skolan och la mig direkt när jag kom hem. Värken i ryggen blev värre och mitt huvud kändes 10 ggr större än vanligt.
Tog tempen och insåg att den var på väg upp.
Somnade och sov i tre timmar innan jag vaknade, svettig och fortfarande med värk överallt. Pappa sa att jag antagligen åkt på en influensa.

Stannade hemma idag och ironiskt nog känner jag inte av något alls från gårdagen. Ställer klockan imorgon och ser hur jag mår när jag vaknar - antingen var det bara en snabb och konstig liten svacka eller så kommer det som en bomb imorgon bitti. Får hoppas på det förstnämnda.


Till något roligare:
Har hittar massor med ny, mysig musik (ligger i min lista!).
Ännu en dikt har blivit utsedd till "uppmärksammade texter" på poeter.se.
Jag ska få hem ett förhandsexemplar av Isak Strands nya skiva.


Puss!

2011-03-01
22:59:45

I can tell from your eyes you've never been by the riverside